Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cine este J.D. Vance, ales de Donald Trump pentru postul de vicepreședinte

Alegeri SUA 2024. Donald Trump a anunţat luni numele politicianului care urmează să-i fie vicepreşedinte dacă va câştiga scrutinul din 5 noiembrie. Acesta este J.D. Vance, un scriitor de succes, devenit între timp congresman. Vance se opune categoric ajutorului militar pentru Ucraina și este un susținător înfocat al Israelului. În 2016 l-a comparat pe Trump cu Hitler, dar între timp a ajuns unul dintre cei mai înfocați apărători ai fostului președinte.

de Redactia Observator

la 17.07.2024 , 18:40

"Am decis că cea mai aptă persoană să-şi asume funcţia de vicepreşedinte al Statelor Unite este senatorul J.D. Vance, din marele stat Ohio", a anunţat Donald Trump pe platforma sa, Truth Social. J.D. Vance s-a născut în august 1984, în Middletown, Ohio. "Hillbilly Elegy", lansată în 2016, a devenit rapid un best-seller şi a fost cartea pe care şi-a construit apoi cariera politică. A fost ales în Senatul american în 2022, ca reprezentant al statului Ohio, din partea republicanilor.

Este unul dintre cei mai radicali republicani anti-Ucraina. J.D. Vance a scris într-un editorial, publicat în luna martie în cotidianul The New York Times, că "matematica lui Biden în Ucraina este greşită" și chiar și cu cele 60 de miliarde de dolari asistență pentru Kiev, aprobate de Congres, cursul războiului nu se va schimba. "Orice persoană cu creier știe că conflictul din Ucraina se va încheia prin negocieri" a spus el.

Cine este  J.D. Vance, omul ales de Trump pentru postul de vicepreședinte

Vezi și

Născut în Middletown, Ohio în 1984, Vance provine dintr-o familie din clasa muncitoare, cu origini scoțiene-irlandeze. A fost crescut de bunici în statul din regiunea carboniferă Appalachia, care este acum una dintre cele mai sărace zone ale SUA. A făcut parte timp de patru ani din Marina SUA și a servit în Irak, apoi a urmat cursurile Universității de Stat din Ohio, unde a absolvit științe politice și filozofie.

Pe acelaşi subiect

A urmat dreptul la Universitatea Yale, apoi a scris o carte de memorii de succes, "Hillbilly Elegy", numită de criticii literari o privire asupra clasei muncitoare albe conservatoare, care este adesea trecută cu vederea în SUA.

În 2017, Vance s-a mutat în Ohio din California unde a lucrat în biotehnologie și și-a înființat propria companie de capital de risc, cu sprijinul fondatorului PayPal, Peter Thiel, un miliardar republican din Silicon Valley.

La începutul lui 2021, Thiel a donat 10 milioane de dolari unui comitet care urmărea să-l promoveze pe Vance pentru funcția de senator. După ce a intrat în cursa pentru Congres, Vance și-a schimbat brusc tonul față de Donald Trump, și-a cerut scuze pentru că l-a numit în trecut "penal" și chiar a repetat afirmațiile false ale fostului președinte legate de frauda la alegerile din 2020. Cu sprijinul lui Trump, Vance a câștigat funcția de senator și de atunci a devenit o voce influentă la Washington.

 J.D. Vance a criticat sâmbătă "retorica" lui Joe Biden după tentativa de asasinat la adresa lui Donald Trump . "Acesta nu este doar un simplu eveniment izolat. Postulatul central al campaniei lui Biden este de a spune că preşedintele Trump este un fascist autoritar care trebuie oprit cu orice preţ. Această retorică a dus direct la tentativa de asasinare a preşedintelui Trump", a acuzat pe X senatorul din Ohio.

Donald Trump îşi doreşte un vicepreşedinte pe deplin loial, după ce s-a considerat trădat de fostul său vicepreşedinte Mike Pence, care pe 6 ianuarie 2021 a refuzat să se opună ratificării victoriei lui Biden de către Congres, victorie despre care fostul preşedinte republican susţine că a fost obţinută prin fraudă, iar mai târziu Pence a colaborat cu justiţia împotriva lui Trump în dosarul asaltului din acea zi al simpatizanţilor săi asupra Capitoliului.

Candidatul republican la vicepreşedinţie urmează să ţină miercuri un discurs în faţa delegaţilor partidului participanţi la convenţie, după care va urma joi discursul lui Trump.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Cine este J.D. Vance, ales de Donald Trump pentru postul de vicepreședinte