Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Fereastra" de care Secret Service n-a profitat. Cât timp au avut la dispoziţie agenţii pentru a-l neutraliza pe atacator

Este săptămâna lui Donad Trump. După ce a supravieţuit tentativei de asasinat, miliardarul american a fost desemnat oficial candidatul Partidului Republican pentru un nou mandat la Casa Albă. Trump şi-a ales şi vicepreşedintele. Este vorba de senatorul de Ohio, James David Vance, o tânără speranţă a republicanilor. Între timp, ancheta atacului armat scoate la iveală faptul că agenţii Secret Service au avut la dispoziţie cel puţin un minut să-l neutralizeze pe agresor.

de Redactia Observator

la 16.07.2024 , 20:25

Cu un bandaj pe urechea dreaptă, Donald Trump a intrat în uralele miilor de colegi de partid adunaţi în arena Fiserv Forum din Milwaukee. Susţinătorii, printre care şi fiul lui, Donald Trump Junior, l-au privit cu ochii în lacrimi, în  timp ce o formaţie interpreta melodia "Dumnezeu să binecuvânteze Statele Unite". A urmat ceremonia prin care cei 2.500 de delegaţi l-au desemnat oficial candidatul republicanilor la Casa Albă. În cazul Floridei, anunţul a venit chiar de la fiul miliardarului, Eric.

Directorul Secret Service anunţă că nu-şi dă demisia

"În numele întregii noastre familii și în numele celor 125 de delegați din incredibilul stat Florida, acordăm toţi delegaţii celui mai mare președinte care a trăit vreodată. Și acesta este Donald J. Trump", a declarat Eric Trump, fiul lui Donald Trump. Trump va accepta oficial desemnarea joi, dar răspunsul lui a fost clar. Pe parcursul serii, a ridicat de mai multe ori pumnul în semn de triumf. În afara sălii, mii de poliţişti au umplut străzile, acoperişurile şi chiar canalele cu apă. Prima zi a convenţiei republicane a semănat mai mult cu un concert rock.

Vezi și

În paralel cu convenţia, FBI continuă ancheta privind atentatul. Forţele de ordine au descoperit că Matthew Crooks a mers la un poligon vineri, cu o zi înainte de atac. Sâmbătă el a cumpărat o scară de un magazin de bricolaj şi 50 de gloanţe. Motivele atacului rămân însă un mister. Presa continuă să scoată la iveală detalii care arată eşecul echipei de securitate. Crooks a fost raportat ca posibilă ameninţare cu 30 de minute înainte să tragă. Iar mai mulţi lunetişti erau chiar în interiorul clădirii de pe care a deschis focul. Secretarul american pentru Securitate Internă a recunoscut că a existat o breşă de securitate a echipei Secret Service.

"Responsabilitatea este a mea, eu sunt directoarea. Apreciez comentariile Secretarului şi vom continua să fim deschişi şi să comunicăm cu oamenii. Da, intenţionez să rămân în funcţie şi după acest incident", a declarat Kimberly Cheatle, director Secret Service. Tirul acuzaţiilor il vizeaza si pe contracandidatul Joe Biden. Cu câteva zile înainte de atentat, el a spus într-un discurs că Trump trebuie luat la ţintă.

"A fost o greşeală să folosesc cuvântul acesta. Am vrut să spun să ne concentrăm pe el, pe ceea ce face. Să ne concentrăm pe politicile lui, pe minciunile spuse la dezbatere", a declarat Joe Biden, preşedintele SUA. După atac, Biden a crescut nivelul de protecţie pentru Trump şi a trimis o echipă să îl păzească şi pe Robert F. Kennedy JR, al treilea candidat la preşedinţie.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » "Fereastra" de care Secret Service n-a profitat. Cât timp au avut la dispoziţie agenţii pentru a-l neutraliza pe atacator