Antena Meniu Search
x

Video Un nou moment de rătăcire a lui Biden, la G7. Președintele, filmat când priveşte în altă direcţie, înainte de poza de grup

Într-o staţiune de lux din Italia, preşedinţi şi premieri din cele mai bogate ţări ale lumii au dat banii Rusiei...Ucrainei. Summitul G7 a votat un nou ajutor pentru Kiev, dar vedeta reuniunii a fost Papa Francisc. A vorbit despre inteligenţa artificială şi a lansat un avertisment care te pune pe gânduri. În rest, a fost spiritual.

de Redactia Observator

la 14.06.2024 , 22:29

Suveranul Pontif a discutat amical cu liderii celor mai bogate ţări din lume şi a părut surprins de îmbrăţişarea lui Joe Biden. Şi-a revenit, însă, repede şi a participat la o dezbatere despre evoluţia Inteligenţei Artificiale - se teme să nu devină indispensabilă pentru omenire. 

"Vom condamna omenirea la un viitor fără speranță dacă le-am lua oamenilor capacitatea de a decide pentru ei înșiși și pentru viața lor, condamnându-i să depindă de alegerile mașinilor", a spus Papa Francisc.

În a doua zi a summitului, liderii G7 au discutat problema migraţiei şi securitatea economică

Vezi și

Preşedintele american a avut, însă, un nou moment de rătăcire. În timp ce paraşutiştii defilau cu steagurile ţărilor participante, Joe Biden privea în altă direcţie. Premierul Italiei, Georgia Meloni, l-a făcut atent pentru poza de grup. 

Pe acelaşi subiect

Joe Biden şi-a trecut în palmares şi realizări la summit. A convins ţările G7 să ajute Ucraina cu 50 de miliarde de dolari, bani confiscaţi băncilor ruse în 2022. 

"Vom pune banii aceia la lucru pentru Ucraina. Îi amintim încă o dată lui Putin că nu dăm înapoi. Suntem uniţi în faţa acestei agresiuni ilegale", a declarat Joe Biden. 

De la Moscova, Putin a ameninţat şi a reamintit că este gata să oprească războiul din Ucraina doar dacă Zelenski abandonează lupta pentru Doneţk, Lugansk, Herson și Zaporojie. 

"De asemenea, să anunţe oficial că renunţă la planul de aderare la NATO. Noi vom ordona imediat, practic în același minut, încetarea focului și începerea negocierilor", a transmis Vladimir Putin.

În Italia, însă, liderii celor mai industrializate ţări din lume nu au luat în serios oferta Moscovei. Pregătesc o declaraţie în care promit emisii zero până în 2050. De altfel, la masă, premierul Georgia Meloni şi invitaţii au fost serviţi cu peşte şi bruschete cu roşii, un mesaj subtil al chef-ului Massimo Bottura împotriva risipei alimentare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 7 voturi
Întrebarea zilei
Ați avut probleme cu asigurarea locuinței când ați cerut despăgubiri după un incident?
Observator » Stiri externe » Un nou moment de rătăcire a lui Biden, la G7. Președintele, filmat când priveşte în altă direcţie, înainte de poza de grup