Antena Meniu Search
x

VIDEO. Ruşii ar fi distrus un important depozit de arme din Pavlohrad, Ucraina. Moscova se răzbună după atacul asupra Sevastopol

Război în Ucraina. Rusia ar fi ridicat de la sol luni dimineaţă cel puţin 11 bombardiere strategice Tupolev. Potrivit Kievului au lansat 18 rachete, dar 15 au fost interceptate. Loviturile Moscovei par a avea rolul de a impiedica planurile Ucrainei de a lansa o contraofensivă. Noul val de atacuri ruseşti ar fi lovit un depozit de muniție din Pavlohrad, relatează The Guardian.

de Redactia Observator

la 01.05.2023, 14:59

Vezi și

Rachetele rusești au lovit depozite de muniție, aflate într-un depou feroviar din orașul ucrainean Pavlohrad, situt în regiunea Dnipropetrovsk. Arată un efort al Rusiei de a încetini pregătirile Kievului pentru mult așteptata contraofensivă care ar putea începe în orice moment.

Imagini postate pe rețelele de socializare arată explozii secundare în urma unui incendiu uriaş în Pavlohrad, după ce ruşii au lansat peste noapte mai multe rachete de pe bombardiere strategice. Pavlohrad a fost lovit de două ori în timpul nopții. Printre clădirile avariate sau distruse se numără cele dintr-o zonă industrială, 19 blocuri de apartamente și 25 de case, potrivit lui Mykola Lukashuk, șeful consiliului regiunii Dnipro.

Potrivit evaluărilor preliminare, 34 de persoane au fost rănite în atacul de la Pavlohrad, inclusiv cinci copii iar câteva zeci de clădiri, inclusiv case și blocuri au fost avariate. Dintre victime, două femei au fost rănite grav. Potrivit unor surse ucrainene, una dintre ţintele lovite este o fabrică care producea combustibil solid pentru motoare de rachete din epoca sovietică. Aici se aflau motoare care urmau să fie dezafectate. Această afirmație nu fost verificată independent de The Guardian. 

Vladimir Rogov, un oficial instalat de ruşi în Zaporojie, a postat duminică seara imagini despre care susţine că arată incendiile din Pavlohrad și spune că forțele ruse au lovit acolo ținte militare. Rusia a sus că unele atacuri recente au misiunea a împiedica planurile Kievului pentru o contraofensivă în sud şi est. Dimensiunea incendiului de la Pavlohrad sugerează că Rusia ar fi lovit un important depozit de arme. Atacul ruşilor vine după ce ucrainenii au lovit sâmbătă un depozit de petrol din Sevastopol, Crimeea.

Pe acelaşi subiect

Ruşii au trimis nouă avioane Tu-95 și două avioane Tu-160

Armata ucraineană susţine că a distrus 15 din cele 18 rachete lansate de forțele ruse luni, la primele ore ale dimineții. Sirenele de raiduri aeriene și bateriile de apărare aeriană s-au auzit la Kiev și în toată țara. "În jurul orei 2.30, invadatorii ruși au atacat Ucraina din bombardiere strategice", se arată într-un mesaj de pe canalul Telegram a lui Valeri Zalujni, comandantul șef al forțelor armate ucrainene.

Potrivit declarației, lansările de rachete au implicat nouă avioane Tu-95 și două avioane Tu-160, care au fost detectate în aer înainte de atac. Oficialii din Kiev au scris pe Telegram că toate rachetele îndreptate către capitală au fost distruse. "Potrivit informațiilor preliminare, nu au fost înregistrate victime în rândul populației civile și nicio distrugere a instalațiilor sau infrastructurii rezidențiale", a spus administrația orașului.

Sisteme de apărare aeriană au fost implicate pentru a proteja regiunea Kiev, care este o regiune administrativă diferită de oraș, au spus oficialii. Presa ucraineană a raportat, de asemenea, explozii în regiunile Dnipropetrovsk și Sumi.

Moscova pare să-și intensifice loviturile cu rachete asupra orașelor ucrainene înainte de contraofensiva ucraineană, despre care înalți oficiali ucraineni au sugerat că ar putea fi iminentă. Ministrul ucrainean al Apărării a anunţat la finalul săptămânii trecute că au fost finalizate toate pregătirile pentru contraofensivă, iar aceasta va începe "când va vrea Dumnezeu și când vremea va fi potrivită".

Vineri, 25 de persoane au murit în urma unor atacuri ruseşti cu rachete, 23 dintre ei în orașul Uman. Aproape toate cele 23 de victime au murit când două rachete s-au izbit într-un bloc de apartamente din Uman. Ministrul ucrainean de interne, Ihor Klymenko, a declarat că printre morți se numără șase copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » VIDEO. Ruşii ar fi distrus un important depozit de arme din Pavlohrad, Ucraina. Moscova se răzbună după atacul asupra Sevastopol