Antena Meniu Search
x

Video Vladimir Putin, nevoit să se bazeze pe importul de armament din Iran. Teheranul ar urma să livreze Rusiei sute de drone sinucigașe și rachete balistice

La Kiev a fost restabilită alimentarea cu energie electrică şi apă potabilă, după masivul bombardament rusesc de acum două zile. Dar situaţia se poate schimba oricând, dacă obiectivele energetice vor fi ţintele unui nou atac. Mai ales că, potrivit serviciilor de informaţii occidentale, armata rusă va primi, din Iran, sute de noi drone şi chiar, pentru prima dată, rachete balistice. Guvernul de la Kiev încearcă să limiteze efectele crizei energetice şi, în acelaşi timp, să continue exportul de cereale pe cale maritimă, în ciuda opoziţiei Rusiei. 

de Redactia Observator

la 02.11.2022, 09:17

Sursa foto: Twitter Vezi și

Locuitorii capitalei ucrainene beneficiază, din nou, de apă potabilă şi curent electric, chiar dacă mai au loc întreruperi, până la stabilizarea situaţiei. Dar oamenii s-au obişnuit cu gândul că pot, oricând, să fie din nou lipsiţi de energie. Şi aceasta nu numai la Kiev ci, poate mai ales, în provincie, deoarece atacurile ruseşti au lovit infrastructura energetică din toată ţara. 

Iaroslav Vedmid, locuitor din Kiev: Ceea ce pare foarte incomod unor oameni normali, care trăiesc în pace, devine normal dacă te obişnuieşti (cu lipsurile). 

Până la bombardamentele majore din ultima lună, Ucraina chiar exporta energie electrică şi obţinea, astfel, fonduri atât de necesare. Dar acum, aproape 40 la sută din sistemul energetic a fost distrus, după cum i-a spus preşedintele Zelenski comisarului european pentru energie, în vizită la Kiev. Zelenski a relevat că ruşii, pe care i-a calificat drept terorişti, sunt gata să cheltuiască oricât de mult pentru ca nu doar Ucraina, ci întreaga Europă să aibă o iarnă cât mai grea. 

Volodimir Zelenski: Doar pentru atacul rusesc de ieri, rachetele şi dronele au costat echivalentul a peste 2,3 milioane de pensii de bătrâneţe din Rusia, şi asta doar pentru un singur bombardament! 

Pe acelaşi subiect

Vladimir Putin este nevoit să se bazeze pe importul de armament din Iran

Dar industria militară rusă se dovedeşte ineficientă, aşa că Vladimir Putin este nevoit să se bazeze pe importul de armament din Iran. Oficialităţi occidentale citate de CNN afirmă că Iranul va livra Rusiei, în viitorul apropiat, sute de drone sinucigaşe, dar şi rachete balistice cu rază scurtă de acţiune. Teheranul susţine, însă, că nu vinde deloc arme Rusiei, probabil pentru că ştie că se expune astfel unor noi sancţiuni occidentale. 

Ned Price, Departamentul de Stat SUA: Vom continua să aplicăm, cu forţă, toate sancţiunile americane asupra comerţului cu arme, atât al Rusiei cât şi al Iranului, pentru ca Iranului să-i fie tot mai greu să vândă Rusiei aceste arme. 

Moscova încearcă să blocheze şi exportul cerealelor din Ucraina, pentru a crea probleme nu doar acestei ţări ci întregii lumi. Astăzi, nicio navă cu grâne nu va traversa Marea Neagră, după ce Rusia şi-a suspendat participarea la acordul din acest domeniu.

Într-o discuţie prin telefon cu preşedintele Turciei, Putin a acuzat din nou, fără dovezi, Ucraina că foloseşte în scopuri militare coridorul naval pentru exportul grânelor. Mâine, totuşi, transportul cerealelor va fi reluat sub supravegherea Naţiunilor Unite. În acest timp, luptele continuă pe toate fronturile. Iar la Herson ruşii par să se teamă tot mai mult de o viitoare ofensivă ucraineană. După ce zeci de mii de civili au fost evacuaţi, de bună voie sau nu, de pe malul vestic al Niprului, autorităţile de ocupaţie au ordonat acum şi evacuarea a nouă oraşe de pe malul de est. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin, nevoit să se bazeze pe importul de armament din Iran. Teheranul ar urma să livreze Rusiei sute de drone sinucigașe și rachete balistice