Antena Meniu Search
x

Video Sute de mii de ucraineni au rămas fără apă potabilă şi electricitate, după atacul cu rachete al Rusiei. Resturile au căzut pe teritoriul Republicii Moldova

Sute de mii de locuitori din Kiev, Harkov şi alte oraşe ucrainene au rămas fără apă potabilă şi energie electrică, după atacul cu rachete al Rusiei. Artileria antiaeriană a Ucrainei a interceptat majoritatea rachetelor, dar cele rămase au distrus sau avariat centrale electrice şi alte obiective majore de infrastructură. Resturile unei rachete ruseşti doborâte au căzut şi pe teritoriul Republicii Moldova, la mai puţin de 60 de kilometri de graniţa României. 

de Redactia Observator

la 01.11.2022, 08:27

Vezi și

Valul de rachete ruseşti s-a dorit a fi o replică la atacul cu drone de sâmbătă, asupra flotei din portul Sevastopol. Vladimir Putin a suspendat şi participarea Rusiei la acordul pentru exportul cerealelor ucrainene, ceea ce poate determina o criză alimentară mondială. 

80% din locuitorii Kievului au rămas fără apă potabilă, iar 350.000 de locuinţe, fără curent electric, după atacul Rusiei de ieri dimineaţa. S-a întrerupt şi alimentarea cu energie a reţelelor de telefonie mobilă, în mare parte scoase din funcţiune. Situaţia a fost aceeaşi la Harkov şi în alte oraşe, iar la cişmelele de pe străzi s-au format cozi impresionante. 

Până seara, alimentarea cu apă s-a restabilit pentru 40% din locuitorii Kievului, dar operatorul reţelei electrice resimte lipsa materialelor necesare pentru reparaţii. 18 obiective de infrastructură calificate drept "critice", printre care trei hidrocentrale, au fost lovite de proiectilele ruseşti, deşi aviaţia şi apărarea antiaeriană au reuşit să doboare 45 din cele 55 de rachete de croazieră. Resturile uneia dintre rachetele interceptate au căzut în Republica Moldova, la frontiera Ucrainei, din fericire, fără să facă victime. 

Atacul a venit ca răspuns la raidul cu drone asupra Flotei Ruse 

Pe acelaşi subiect

"Fragmentele rachetei ruseşti care au căzut pe teritoriul Republicii Moldova ne reamintesc cât de important este să ne apărăm, împreună, împotriva acestui rău", a declarat preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski

Vladimir Putin a recunoscut că atacarea reţelelor energetice ucrainene a fost o replică la raidul dronelor, de sâmbătă, asupra Flotei Ruse de la Marea Neagră. Tot ca ripostă la atacul de la Sevastopol, Rusia şi-a suspendat participarea la acordul pentru exportul cerealelor ucrainene pe mare. Ruşii îi acuză pe ucraineni că au folosit acordul ca acoperire pentru acţiuni militare. Acuzaţia a fost respinsă de reprezentanţii ONU care relevă că, în momentul atacului cu drone, pe culoarul maritim de export nu se afla nicio navă. 

După anunţul Rusiei privind suspendarea acordului, preţul cerealelor pe piaţa mondială a crescut cu 5 la sută. Preşedintele Zelenski a promis că Ucraina va continua livrările, deşi două barje cu grâne au fost lovite de un bombardament rusesc în portul Oceakov, iar doi oameni au murit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Sute de mii de ucraineni au rămas fără apă potabilă şi electricitate, după atacul cu rachete al Rusiei. Resturile au căzut pe teritoriul Republicii Moldova