Antena Meniu Search
x

Video Rusia suplimentează masiv forțele de pe front. Armata lui Putin ar fi pierdut peste 1.000 de soldați într-o singură zi, anunță Kievul

În vreme ce ucrainenii stau la cozi pentru o sticlă cu apă, îndură frigul şi întunericul din case, Putin îi avertizează: încă nu au văzut nimic din răul pe care îl poate face. Rachetele Rusiei au spulberat o treime din infrastructura energetică a Ucrainei. Ţarul de la Kremlin nici nu vrea să audă de negocieri de pace și suplimentează masiv soldaţii de pe front. 

de Redactia Observator

la 01.11.2022, 20:29

Vezi și

În prag de iarnă, ucrainenii duc încă un război - cu lipsurile. Bombardamentele din ultimele săptămâni ale ruşilor au făcut praf zeci de centrale electrice şi reţele de apă. Peste 350.000 de locuinţe din Kiev au rămas în beznă, iar localnicii nu pot să comunice cu nimeni - reţelele de telefonie mobilă au fost distruse de armata lui Putin. 

"Bombardamentele majore de pe teritoriul Ucrainei sunt un răspuns la evenimentul (atacarea flotei - n.r.) de la Sevastopol?"

"În mare parte, aşa este. Dar nu este tot ce am fi putut face!"

Convins că Ucraina s-a folosit de navele şi culoarul pentru cereale din Marea Neagră ca să atace Sevastopol, Putin nu mai vrea să respecte acordul pentru exportul grânelor. Mai are un pretext - spune că majoritatea grâului nu ajungea în ţările sărace, cum i-a promis Vestul. 

Pe acelaşi subiect

"Rusia foloseşte, din nou, alimentele ca o armă în războiul pe care chiar ea l-a început", explică Ned Price, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA.

O zi neagră pentru armata lui Vladimir Putin

Putin este furios şi pentru că soldaţii lui au trăit în Ucraina una dintre cele mai sângeroase zile. În 24 de ore, armata lui Zelenski ar fi reuşit să ucidă o mie de militari ruşi, cel mai mare număr de la începutul războiului. Ucrainenii au reuşit să doboare, în trei minute, două elicoptere inamice. Imagini filmate în Herson, regiunea anexată ilegal de Moscova în septembie, arată retragerea haotică a ruşilor. 

Acum, forţele ruse construiesc fortificaţii la sud, aproape de vărsarea Niprului în Marea Neagră şi continuă evacuarea civililor. Armata rusă continuă şi ea bombardamentele. Nikopol a fost ultima ţintă - 40 de rachete au fost lansate şi au distrus 14 clădiri, printre care şi o grădiniță. Kremlinul aruncă în luptă alte batalioane.

Putin primeşte încă o lovitură de imagine

Oleg Tinkov, care a fondat banca online Tinkoff Bank, unul dintre cei mai mari creditori din Rusia, şi Nikolai Storonsky, cofondator al aplicaţiei bancare Revolut, au renunţat la cetăţenia rusă. Nu vor să fie părtaşi la invadarea Ucrainei, au explicat ei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Rusia suplimentează masiv forțele de pe front. Armata lui Putin ar fi pierdut peste 1.000 de soldați într-o singură zi, anunță Kievul