Antena Meniu Search
x

Video Mutarea făcută de Zelenski, înainte de ofensiva armatei ruse. De ce e importantă vizita în Marea Britanie

În aşteptarea unei ofensive masive din partea Rusiei, preşedintele Ucrainei îşi asigură susţinerea celor mai de nădejde aliaţi. Volodimir Zelenski a vizitat astăzi Marea Britanie, unde a vorbit în Parlament, iar acum se află în Franţa, alături de Emmanuel Macron şi Olaf Scholz. Mâine este aşteptat şi în Parlamentul Europei, într-o sesiune specială.

de Redactia Observator

la 09.02.2023, 11:36

Vezi și

Pentru a doua oară de la începutul războiului, preşedintele Volodimir Zelenski pleacă din ţară. Prima oprire a făcut-o în Marea Britanie, care s-a dovedit a fi unul dintre cei mai mari susţinători ai Ucrainei, atât pe plan militar, umanitar, cât şi politic.

Rishi Sunak , premierul Marii Britanii: Este o adevărată plăcere să îl întâmpin pe prietenul meu, preşedintele Zelenski, în Marea Britanie.

După o vizită la numărul 10 din Downing Street, Rishi Sunak, premierul Marii Britanii şi preşedintele Ucrainei, au plecat la Westminster Hall, unde Zelenski a ţinut un discurs în faţa parlamentarilor.

Volodimir Zelenski este primul lider străin care s-a adresat în Parlamentul Marii Britanii, în ultimii zece ani

Pe acelaşi subiect

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Noi ştim că libertatea va învinge. Noi ştim că Rusia va pierde.

Zelenski s-a întâlnit şi cu Regele Charles. Preşedintele ucrainean a mers apoi în sud vestul ţării, acolo unde soldaţii Kievului se antrenează. Din Marea Britanie, a plecat spre Franţa. La Paris, a avut o întrevedere cu Emmanuel Macron şi cu cancelarul Olaf Scholz.

În Ucraina, pe frontul de est, situaţia este tot mai tensionată. Ţinta celor mai violente atacuri ale ruşilor este oraşul Bahmut, pe care armata lui Putin încearcă să îl cucerească de luni de zile. În acest moment armata rusă pare să fie în avantaj, iar ucrainenii, încercuiţi de inamic, iau în considerare retragerea.

Mai multe oraşe au fost vizate de rachetele ruseşti noaptea trecută. Între şase şi zece proiectile au căzut doar asupra Harkovului, unde au lovit centrul oraşului şi au provocat daune uriaşe. Un incendiu a izbucnit într-una din zonele de impact, iar un crater masiv a apărut în parcul central.

Ucrainenii aşteaptă cu nerăbdare tehnica militară a Occidentului, pentru a putea răspunde atacurilor Moscovei. Primele tancuri moderne Leopard 2 vor ajunge însă pe front abia în martie sau chiar aprilie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri externe » Mutarea făcută de Zelenski, înainte de ofensiva armatei ruse. De ce e importantă vizita în Marea Britanie