Antena Meniu Search
x

Video Rușii ar fi pierdut peste o mie de soldați într-o singură zi. Moscova încearcă să-și asigure o victorie simbolică înainte de împlinirea unui an de la invazie

Luptele sunt tot mai violente pe frontul din Donbas. Armata ucraineană anunţă că forţele ruse au suferit cele mai mari pierderi, într-o singură zi, de la începutul războiului: peste o mie de soldaţi ar fi fost ucişi. Cu acest preţ sângeros, ruşii ar fi reuşit să înainteze câteva sute de metri, în încercarea disperată de a raporta o victorie, măcar simbolică, la împlinirea unui an de la invazie. De cealaltă parte, ministrul german al apărării a adus la Kiev veşti bune: armata ucraineană va primi chiar în luna martie primele tancuri Leopard 2. Iar acestora li se vor adăuga o sută de tancuri Leopard 1, un model mai vechi dar încă puternic pe câmpul de luptă.

de Redactia Observator

la 08.02.2023, 07:56

Vezi și

Militarii ucraineni se străduiesc să reziste forţelor ruse, care atacă în valuri, mai ales în direcţia oraşului Bahmut, pe care se străduiesc de luni de zile să-l cucerească. Analiştii occidentali consideră că oraşul, care riscă să fie încercuit, nu are o importanţă strategică prea mare, dar a căpătat o valoare simbolică după luptele crâncene din zonă. 

Ruşii trimit în prima linie mercenarii grupului Wagner, dar se pare că aceştia încep să-şi piardă moralul. Serviciile ucrainene au publicat imagini uimitoare, în care patru luptători din Wagner transportă un comandant grav rănit, iar apoi, pur şi simplu, îl bat cu lopeţile. Chiar şi pe fondul unor asemenea incidente, ucrainenii cred că armata rusă va lansa, în curând, o ofensivă de mare amploare, cu sute de mii de militari. Pentru a-i face faţă este nevoie de şi mai multe arme şi muniţii din partea aliaţilor Ucrainei. 

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: "Facem totul pentru ca cerul nostru să fie liber, luptătorii noştri să dispună de tancuri puternice iar artileria să nu fie mai prejos de cea a ocupanţilor." 

Vizită surpriză a ministrului german al Apărării la Kiev

Pe acelaşi subiect

Ministrul german al apărării a sosit la Kiev într-o vizită neanunţată în prealabil, care coincide cu plecarea primilor militari ucraineni în Germania, pentru a fi instruiţi în folosirea tancurilor Leopard 2. Demnitarul german a anunţat că Germania, Danemarca şi Ţările de Jos vor oferi împreună Ucrainei cel puţin o sută de tancuri de modelul mai vechi, Leopard 1. Reparate şi reechipate, şi aceste tancuri se vor dovedi o forţă de temut. 

Boris Pistorius, ministrul Apărării din Germania: "Aceste tancuri de luptă sunt necesare ca o contribuţie importantă, ca să nu spun decisivă, în vederea unei încheieri favorabile a războiului din Ucraina." 

Germania, acuzată în trecut că nu ajută suficient Ucraina, a primit acum mulţumirile preşedintelui Zelenski. Pe de altă parte, parlamentul de la Kiev i-a confirmat în funcţie pe noul ministru de interne şi noul şef al serviciului de securitate. Ministrul apărării, despre care se spunea că va fi înlocuit, îşi păstrează deocamdată postul deoarece o schimbare ar fi nepotrivită înaintea aşteptatei ofensive a Rusiei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Rușii ar fi pierdut peste o mie de soldați într-o singură zi. Moscova încearcă să-și asigure o victorie simbolică înainte de împlinirea unui an de la invazie