Antena Meniu Search
x

Vizita lui Volodimir Zelenski în UK. Londra anunță o nouă serie de sancțiuni "împotriva elitelor din cadrul armatei ruse şi de la Kremlin"

Regatul Unit a anunţat miercuri că a impus o nouă serie de sancţiuni "împotriva elitelor din cadrul armatei ruse şi de la Kremlin", printre care şase entităţi ce furnizează echipament militar, inclusiv drone, pentru invazia rusă asupra Ucrainei, notează Agerpres.

de Redactia Observator

la 08.02.2023, 14:58

Rishi Sunak, premierul Regatului Unit, și Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei
Vizita lui Volodimir Zelenski în UK. Londra anunță o nouă serie de sancțiuni "împotriva elitelor din cadrul armatei ruse şi de la Kremlin" - Profimedia

Sancţiunile vizează de asemenea opt indivizi şi o entitate cu conexiuni la reţeaua financiară ce ajută la "menţinerea bunăstării şi puterii printre elitele de la Kremlin", a precizat guvernul britanic într-un comunicat, în contextul vizitei întreprinse de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în Regatul Unit.

"Ucraina i-a demonstrat lui Putin că nu se va lăsa doborâtă de invazia lui tiranică. El a răspuns prin bombardarea fără discernământ a zonelor civile şi a infrastructurii naţionale critice pe teritoriul" Ucrainei, a subliniat ministrul de externe al Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, James Cleverly.

"Nu-l putem lăsa (pe Putin) să reuşească. Trebuie să ne majorăm sprijinul" pentru Ucraina, a adăugat el.

Relaţiile dintre Rusia şi Occident traversează, după declanşarea ofensivei ruse în Ucraina la sfârşitul lui februarie 2022, o criză fără precedent de la încheierea Războiului Rece încoace. Ucraina a primit sprijinul capitalelor occidentale, inclusiv al Londrei, sub formă de susţinere diplomatică şi livrări de arme, în timp ce împotriva Rusiei au fost adoptate sancţiuni internaţionale aspre. De asemenea, soldaţi ucraineni sunt formaţi de instructori britanici în Regatul Unit, înainte de a lupta în Ucraina împotriva armatei ruse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Vizita lui Volodimir Zelenski în UK. Londra anunță o nouă serie de sancțiuni "împotriva elitelor din cadrul armatei ruse şi de la Kremlin"