Antena Meniu Search
x

Foto Marea Britanie ascultă cerinţele lui Zelenski: Nu exclude posibilitatea de a furniza avioane de luptă Kievului. "Problema este analizată în mod activ"

La scurt timp după vizita lui Volodimir Zelenski în Marea Britanie, unde a cerut, în parlament, avioane de luptă pentru apărarea Ucrainei, premierul Rishi Sunak a declarat că nu exclude această posibilitate: "Noi am fost foarte clari de la început în privinţa furnizării de asistenţă militară Ucrainei şi nimic nu este exclus. În privinţa avioanelor de vânătoare, sigur că fac obiectul discuţiilor, de aceea am anunţat astăzi că vom antrena piloţi ai Forţelor Aeriene ucrainene pe platforme la standarde NATO", a explicat Sunak, potrivit BBC

de Redactia Observator

la 08.02.2023, 20:53

Marea Britanie nu exclude posibilitatea de a furniza avioane de luptă Ucrainei. "Problema este analizată în mod activ"
Marea Britanie nu exclude posibilitatea de a furniza avioane de luptă Ucrainei. "Problema este analizată în mod activ" - Profimedia Images

"Prim-ministrul l-a însărcinat pe secretarul apărării să analizeze ce avioane am putea oferi, dar, pentru a fi clar, aceasta este mai degrabă o soluţie pe termen lung decât o capacitate pe termen scurt, de care Ucraina are cea mai mare nevoie acum", a declarat un purtător de cuvânt al guvernului britanic, relatează The Guardian, citat de news.ro

El a subliniat că nu a fost luată nicio decizie privind furnizarea de avioane britanice Ucrainei, dar că problema este analizată "în mod activ" de Ben Wallace.

"Nu am luat o decizie dacă vom trimite sau nu avioane de luptă britanice. Evident, există o discuţie şi în alte ţări cu privire la propriile lor avioane de luptă, unele dintre acestea fiind mai apropiate de ceea ce piloţii ucraineni sunt obişnuiţi", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Marea Britanie vrea să primească primii piloţi ucraineni în primăvară pentru a-i antrena

Pe acelaşi subiect

În schimb, Marea Britanie vrea să primească primii piloţi ucraineni în primăvară pentru a-i antrena. "Evident, vrem să înceapă cât mai curând posibil", a spus oficialul, subliniind că avioanele sunt "piese complexe de echipament militar".

El a adăugat: "Credem că este corect să furnizăm atât echipamente pe termen scurt, cum ar fi tancuri Challenger, tunuri suplimentare, capacităţi cu rază de acţiune mai lungă care pot ajuta la câştigarea războiului acum, dar şi să privim pe termen mediu şi lung pentru a ne asigura că Ucraina are toate capacităţile posibile de care are nevoie".

La finalul discursului ţinut astăzi în parlamentul britanic, Volodimir Zelenski a mulţumit anticipat pentru puternicele avioane engleze: "V-am mulțumit pentru deliciosul ceai englezesc. Voi părăsi astăzi Parlamentul, mulțumindu-vă tuturor în avans pentru puternicele avioane engleze". Cuvintele sale au fost întâmpinate cu râsete și aplauze puternice din sală. A încheiat spunând "Dumnezeu să-l binecuvânteze pe rege", și "Slava Ukrainia" (Glorie Ucrainei!)". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Marea Britanie ascultă cerinţele lui Zelenski: Nu exclude posibilitatea de a furniza avioane de luptă Kievului. "Problema este analizată în mod activ"