Antena Meniu Search
x

Video Camere infecte, bucătărie neagră de mâzgă şi băi insalubre, într-o tabără de copii din Costineşti. "Vasele nu sunt spălate, doar date cu jetul"

Imagini sinistre într-o tabără de copii din Costineşti. Camere infecte, saltele murdare, băi insalubre, o bucătărie neagră de atâta mâzgă. 350 de copii şi profesori sunt în acest moment aici. Am primit imaginile prin Fii Observator şi am mers în tabără, unde iniţial patronul nu a recunoscut nimic. Protecţia Consumatorului a ajuns în control abia dupa ce ne-am interesat de subiect. 

de Redactia Observator

la 09.08.2021, 20:19

Vezi și
  • Protecţia Consumatorului s-a sesizat doar după ce Observator a întrebat de subiect
  • Filmările au fost trimise pe Fii Observator de un fost angajat

Filmările greu de privit sunt dintr-o tabără de copii din Costineşti şi au fost făcute chiar de către un fost angajat, care apoi ni le-a trimis pe Fii Observator.

Fost angajat: Nu se spală pe jos, nu se şterge. Abia dacă se face curăţenie! Vasele nu sunt spălate, doar date cu jetul peste ele ca să nu fie murdare. 

Bucătăria seamănă mai mult cu un beci părăsit. Apa bălteşte peste tot. Podeaua este lipicioasă, neagră de la atâta mizerie. Iar frigiderele sunt focare de infecţie. 

Fost angajat: Mâncarea care cădea pe jos, care era deja făcută, ne puneau să o punem la loc în farfurii ca să nu irosim mâncare. 

Pe acelaşi subiect

Carnea este pusă direct în chiuvete, înfundate de resturi şi sânge. Iar în cele în care s-au spălat vasele a rămas baltă cu resturi. Peste toate astea, muşte care bâzâie în voie.

Fost angajat: Nu se spală pe mâini niciodată când intră în bucătărie. Nu se dezinfectează. Pe jos e apă murdară de la WC.

Cum cobori la subsol te întâmpină saci de gunoi şi sticle aruncate peste tot. Câţiva saci cu morcovi şi ceapă sunt aruncaţi pe nişte paleţi rupţi, mucegăiţi şi plini de mizerie.

Cum arată camerele din tabăra de la Costineşti

Uşile de la dulapurile din camere stau să cadă din balamale. Iar băile arată ca după bombardament. Scurgerea de la apă este ruptă, duşul smuls din perete. Mucegai, hârtii murdare şi pereţi scorojiţi. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Este reacţia patronului când echipa Observator îi arată imaginile. Iniţial, nu recunoaşte.

Ciprian Ducu: Dacă avem carne congelată, se pune la un frigider de seara până dimineaţa ca să se dezgheţe, după care e pusă într-o chiuvetă dezinfectată, unde se scurge de toată zeama aceea.

Pentru orice găseşte câte o scuză.

Ciprian Ducu: Acum noi nu avem nimic dat spre folosinţă, acum e ora mesei, sunt doar tacâmuri şi veselă debarasată, clătită cu jet de apă şi urmează să fie spălate în maşina de spălat profesională.

Iar noi am sunat la Protecţia Consumatorului. Care apoi a mers în control. Acolo inspectorii i-au găsit pe angajaţii taberei în plin proces de curăţenie.

Patronul va fi amendat cu 10 mii de lei, iar activitatea va fi suspendată până la remedierea problemelor. Toate produsele neconforme vor fi retrase. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Fii Observator » Camere infecte, bucătărie neagră de mâzgă şi băi insalubre, într-o tabără de copii din Costineşti. "Vasele nu sunt spălate, doar date cu jetul"