Antena Meniu Search
x

Galerie foto Mărturii ale românilor vaccinaţi cu AstraZeneca - lotul AVB 2856: "Am crezut că mor în noaptea în care am făcut vaccinul. Nu voi mai merge la rapel! "

Curg valuri de reacţii din partea românilor, după ce au apărut mai multe informaţii cu privire la faptul că lotul AVB 2856 ai celor de la AstraZeneca ar fi unul cu mari probleme. Tot mai mulţi oamenii ne-au scris pe Fii Observator şi ne-au povestit clipele prin care au trecut din momentul în care au făcut prima doză de vaccin.

De Mihaela Uretu la 12.03.2021, 19:59
  • Vaccinul ar putea provoca cheaguri de sânge cu urmări îngrijorătoare
  • Este vorba despre două loturi: ABV 5300 ajuns şi folosit în Austria şi ABV 2856, în Italia.
  • Cel puţin 4 oameni au murit după ce au primit serul britanico-suedez

Vaccinul AstraZeneca le dă fiori europenilor, dar şi multor români care au apucat să se vaccineze cu doze care provin din lotul cu probleme. 

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare a anunţat, ieri, că lotul respectiv nu a ajuns în România. Puţin mai târziu, acesta a revenit şi a confirmat lucrul de care se temeau cel mai tare românii vaccinaţi deja cu serul britanico-suedez. Lotul cu probleme a ajuns şi la noi şi oamenii chiar au fost vaccinaţi cu acest ser. 

Potrivit mai multor persoane care ne-au scris pe Fii Observator,  aceştia au suferit reacţii adverse după prima doza. Stare de ameţeală, leşin, dureri musculare sau febră sunt doar o parte din simptomele cu care aceştia s-au confruntat. Acum, mulţi dintre ei afirmă că au dubii în ceea ce priveşte prezenţa la rapel. 

Andrei - Dolj: Eu am făcut același lot și am crezut că mor în noaptea aia. Febra 38.7, frisoane, transpiratii, mișcări incontrolabile de la febră. Nu mi-a spus nimeni că nu este recomandat sau că pot apărea aceste reacţii. Am avut convulsii. Eu am observat că pulsul meu sub 100 scade foarte rar. Atunci când am făcut vaccinul, ceasul mi-a dat alerte de puls toată noaptea, aveam pulsul peste 120. Eu care sunt tânăr am rezistat, dar unul în vârstă se ducea garantat. Mă dor muşchii.

Ciprian- Timişoara: Eu am fost vaccinat şi am diabet zaharat tip 1. Deci, am crezut că mor, nu ştiam ce să mai fac. Am avut febră, frisoane, dureri în tot corpul. Nu mai am cuvinte. La 2 săptămâni după vaccinare încă îmi este rău.

Ionuţ - Bacău: Am avut probleme cu administrarea vacinului Astra-Zeneca. Stări cu efecte halucinante, moleşeală, frisoane. Şi majoritatea colegilor au avut. Ne-a programat de la muncă. Data vaccinării este 4.03.2021, Lot ABV 2856. Trei zile m-am simțit foarte slăbit. O stare ciudatî, o stare absolut ciudată faţă de orice vaccin, faţă de orice stare pe care am simţit-o vreodată. Am reacţionat greu la anumite chestii, dureri de mâini, picioare. În interior, unde era mai cald, mă luau căldurile, iar afară mă luau frisoane. Acum mă simt mai bine, dar o durere de picioare tot am. Mă gândeam să îmi fac nişte analize săptămâna viitoare. Vorbisem și cu medicul meu. Colegii mei la fel s-au simțit rău.  Chiar am discutat în această dimineaţă cu un coleg şi avea şi el tot aşa, dureri musculare. Probabil că nu voi mai face rapelul. O reclamaţie aş face exact la producător.

Ioana - Maramureş: Am avut reacții adverse aproape 10 zile, dureri de articulații și senzația de leșin. Parcă îmi amorţea dosul capului. Într-adevăr, în decembrie am fost infectată cu COVID. Am luat vaccinul chiar cu codul pe care l-aţi spus dumneavoastră la televizor. Şi foarte rău m-am simţit. La al doilea rapel nici nu mă mai gândesc să mă mai duc. Prima doză mi-a fost administrată în 15.02. Din 15 şi până acum am avut reacţii adverse. La răul ce l-am avut şi având în vedere că am fost şi infectată cu COVID-19, am ajuns în Cluj la o clinică şi mi-am făcut toate investigaţiile. Doctorul de acolo mi-a spus că mie vaccinul nu mi-a făcut bine, mi-a făcut rău. Având în vedere că eu am fost şi infectată, am şi probleme de sănătate dinainte. Răul ăla parcă şi psihic m-a coborât. Acel lot de proastă calitate a ajuns şi la noi, în Sighetul Marmaţiei. Eu 10 zile am fost la pat, ca atunci când am avut COVID. Posibil mi-a fost aşa rău pentru că am fost infectată, dar nimeni nu mi-a spus să nu iau vaccinul. Am avut stări de leşin, în ziua a 9-a mi-a fost frică să plece soţul la muncă pentru că o să leşin.

Octavian - Bacău: Am fost vaccinat. Din acel lot suntem vaccinate 5 persoane, dar ce mai putem face? Mergem înainte.

Alina – Hunedoara: Reacțiile adverse pe care le-am avut au fost următoarele: durere la nivelul locului de administrare, frisoane și o lejeră durere de cap, în prima zi de la administrare.

Ionela - Suceava: Soțul meu a fost vaccinat în data de 19 februarie cu vaccinul Astra-Zeneca,lotul ABV2856. A avut dureri musculare, stare de greaţă şi durere de cap aproximativ 2 zile după administrare. Dar reacţii suportabile.

Claudiu - Timiș: Am fost vaccinat pe data de 26.02. Cardiac, cu obezitate, diabet, operat pe cord deschis. Mulțumesc lui Dumnezeu, nu am avut nici o reacție adversă.

Brînduşa - Botoşani: Eu am făcut vaccinul cu Astra-Zeneca ABV2856. Nu am avut reacţii adverse grave. O durere uşoară de mână şi ameţeli o zi. Acum m-am cam speriat şi nu ştiu ce să fac cu rapelul.

Până la începutul acestei săptămâni, în Uniunea Europeană s-au înregistrat în jur de 20 de cazuri de tromboză apărută la persoanele vaccinate cu serul de la AstraZeneca. Şi cel puţin 4 au murit după ce au primit serul britanico-suedez. În Italia, doi bărbaţi au încetat din viaţă, după ce au fost imunizaţi cu dozele dintr-un lot din care a fost aprovizionată şi România. 

În timp ce autorităţile europene investighează, cel puţin nouă ţări au oprit, temporar, administrarea serului: Austria, Italia, Danemarca, Islanda, Norvegia, Estonia, Lituania, Letonia şi Luxemburg. Peste 3 milioane de oameni s-au vaccinat cu AstraZeneca la nivel european. În România au fost administrate 214.494 doze

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Fii Observator » Mărturii ale românilor vaccinaţi cu AstraZeneca - lotul AVB 2856: "Am crezut că mor în noaptea în care am făcut vaccinul. Nu voi mai merge la rapel! "