Antena Meniu Search
x

Rabla 2022. A început astăzi o nouă etapă de înscrieri, oamenii se plâng că site-ul s-a blocat şi fondurile s-au epuizat foarte repede

Astăzi a început cu stângul o nouă etapa de înscrieri pentru programul Rabla. Oamenii se plâng că încă de la primele ore ale dimineţii platforma online s-a blocat. Ba mai mult, fodurile s-au epuizat foarte repede. 

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 01.04.2022, 12:29

Oamenii s-au plâns că site-ul nu a fost funcţional, iar voucherele s-au terminat într-o oră - Shutterstock

Via Fii Observator: Doresc să vă semnalez " eficienţa" programului Rabla. Astăzi s-a deschis o nouă sesiune de înscrieri, dar, surpriză, în momentul activării site-ului pentru introducerea cererilor, acesta s-a blocat, iar în decurs de o oră jumătate, fondurile au fost epuizate pe Rabla Plus (suma de 26.500.000 lei). În ceea ce priveşte Rabla Clasic, aceeaşi situaţie. Ceea ce vreau să evidenţiez este că deşi platforma era blocată, fondurile s-au epuizat.

Oamenii susţin că au fost problema şi la etapa anterioară de înscriere în programul Rabla. 

Via Fii Observator: O adevărată bătaie de joc, ţinând cont că şi la etapa de înscriere anterioară, lucrurile au stat la fel. Au dezvoltat o platformă total ineficientă, care pe noi ne costă timp, bani şi nervi. 

Administraţia Fondului pentru Mediu a anunţat anterior faptul că, vineri, de la ora 10.00, începe a treia sesiune de înscriere pentru Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus pentru persoane juridice.

Pe acelaşi subiect

Începând de la 1 aprilie, ora 10.00, se desfăşoară a treia sesiune de înscriere pentru Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus - persoane juridice”, anunţă Administraţia Fondului pentru Mediu.  

Bugetul alocat acestei etape este de 17.500.000 lei pentru Rabla Clasic şi 26.500.000 lei pentru Rabla Plus.  

Guvernul a aprobat, miercuri, bugetul Fondului de Mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu.  

"Practic, vom continua programele deja consacrate şi mult-aşteptate de români, şi anume Rabla, Casa Verde şi Rabla pentru Electrocasnice", a arătat premierul Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de guvern, menţionând că se vor lansa sesiuni noi din programele care vizează sistemele fotovoltaice, transportul public electric, infrastructura verde şi gestionarea deşeurilor. Unele dintre aceste programe vor avea bugete suplimentate.

Prima  etapă a programului din 2022 a început pe 8 februarie. Pentru prima dată în 18 ani, de când a fost lansat programul, voucherele pentru o maşină nouă pot fi obţinute în schimbul a două maşini vechi. Pentru rabla clasic, prima de casare este acum de 6.000 lei, respectiv 9.000 lei, în cazul în care predaţi două autovehicule uzate. În plus, pe lângă acestă sumă pot fi adăugate ecobonusuri de 1.500 sau chiar şi 3.000 de lei, în funcţie de maşina aleasă.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Permisul auto, valabil 15 ani în loc de 10. Sunteţi de acord cu proiectul?

Observator » Fii Observator » Rabla 2022. A început astăzi o nouă etapă de înscrieri, oamenii se plâng că site-ul s-a blocat şi fondurile s-au epuizat foarte repede