Antena Meniu Search
x

Ai ratat vreunul? CELE MAI FRUMOASE FILME de Crăciun

Ați luat vacanță? Ați cumpărat cadouri și ați pus totul la punct pentru următoarele săptămâni? V-ați făcut și provizii de popcorn și de alte bunătăți?

Ați luat vacanță? Ați cumpărat cadouri și ați pus totul la punct pentru următoarele săptămâni? V-ați făcut și provizii de popcorn și de alte bunătăți?

În cazul ăsta, puteți să vă așezați confortabil în fotoliu și să apăsați „Play”. Într-o epocă în care Crăciunul este tot mai mult o sărbătoare exploatată de comercianți, și-n care noi înșine tindem să ne lăsăm luați de valul promoțiilor din magazine și al pregătirilor exagerate, filmele pe care vi le propunem au darul de a ne reaminti adevărata semnificație a Crăciunului. Mai comice sau mai sobre, și având doza de romantism potrivită sărbătorii, credem că vor reuși să vă destindă și să vă facă să vedeți lumea cu ochi mai curați.

The Holiday (2006)

Kate Winslet, Jude Law, Cameron Diaz şi Jack Black află că nu e niciodată prea târziu pentru o nouă şansă în dragoste, pe care o descoperă în locuri unde se așteaptă mai puțin. Pentru personajele lor, Crăciunul pare să fie momentul potrivit să spună „da” minunatelor întâmplări ale vieții.

It’s a Wonderful Life (1946)

Este deja un clasic și se află pe lista celor mai bune filme realizate vreodată. Actorul James Stewart face un rol emoționant în regia lui Frank Capra, iar povestea continuă să captiveze milioane de oameni.

Die Hard (1988)

Pentru amatorii de filme de acțiune, Die Hard ar putea fi chiar alegerea perfectă, căci scenariul îmbină cu succes adrenalina cu dulcele spirit al Crăciunului. Acțiunea se petrece în preajma acestei sărbători, iar peripețiile prin care trece Bruce Willis, în fiecare dintre filmele acestei serii, au ca scop salvarea familiei.

While You Were Sleeping (1995)

O comedie romantică așa cum numai Sandra Bullock ne putea oferi, cu o poveste încâlcită și cu atât mai fermecătoare! Prinsă într-o situație complicată – îndrăgostită de un bărbat care ajunge în comă și luată din greșeală drept logodnica lui – „Lucy” își dă seama că s-ar putea îndrăgosti, de fapt, de fratele lui… Cu care ar putea petrece Crăciunul. De văzut!

The Rise of the Guardians (2012)

O aventura spectaculoasă care spune povestea unor eroi cu aptitudini ieşite din comun. Când lumea e ameninţată de Pitch, un spirit diabolic, cinci eroi trebuie să-şi unească forţele pentru prima dată ca să protejeze speranţele, credinţa şi imaginaţia copiilor din toată lumea, în pragul Crăciunului. O animație minunată, în care putem auzi vocile unor actori precum Jude Law, Hugh Jackman, Alec Baldwain sau Isla Fisher.

The Polar Express (2004)

O altă animație memorabilă! Personajul principal, a cărui voce este asigurată de Tom Hanks, nu crede în Moș Crăciun și în miracole. Dar în ajunul sărbătorii ceva extraordinar i se întâmplă: la ușa casei sale se oprește un tren magic, „expresul polar”, iar conductorul – interpretat tot de Tom Hanks – îl invită înăuntru, să meargă la Polul Nord, acasă la Moș Crăciun. Aventura care va începe întrece orice imaginație. Filmul este regizat de celebrul Robert Zemeckis, care a semnat și „Forrest Gump”.

Lethal Weapon (1987)

Din nou, amatorilor de filme de acțiune le va plăcea povestea plină de adrenalină a prieteniei care se leagă între doi polițiști, interpretați de Mel Gibson și Danny Glover. Ei devin parteneri și trec împreună printr-o serie de aventuri uluitoare, ce se încheie în seara de Crăciun. Accentele comice ale acestui thriller au contribuit din plin la succesul său imens.

Bridget Jones’s Diary (2001)

Eroina inventată de Helen Fielding se pregătește să revină pe marile ecrane cu o a treia parte a poveștii sale de viață, însă până atunci, prima parte a seriei vă poate ține companie Crăciunul acesta. Acțiunea se petrece de sărbători, iar povestea lui Bridget – interpretată de Renée Zellweger – reușește să ne introducă în atmosfera specifică sezonului și să ne confere o stare de bine.

Bad Santa (2003)

„Bad Santa” este povestea a doi escroci care pleacă într-o excursie prin magazine îmbrăcați ca Moș Crăciun și elful sau. Însă răspândirea fericirii nu este intenția lor: cei doi plănuiesc să jefuiască fiecare instituție prin care trec, plan ce devine complicat când întâlnesc un copil de opt ani care îi învață adevarata semnificație a Crăciunului. Deși în primă fază poată ușor să treacă drept un film de duzină, în final, „Bad Santa” te lasă cu sentimentul că ai câștigat o nouă lecție despre viață. În rolul principal îl puteți urmări pe Billy Bob Thornton.

Love Actually (2003)

L-am lăsat la final pentru că este preferatul nostru! Hugh Grant, Emma Thompson, Keira Knightley, Colin Firth şi Liam Neeson sunt protagoniștii unui colaj de povești împletite cu talent, iar povestea transmite un mesaj care nu se va demoda niciodată și pe care ni-l amintim mai ales de Crăciun: acela că dragostea învinge întotdeauna.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Ai ratat vreunul? CELE MAI FRUMOASE FILME de Crăciun