Antena Meniu Search
x

Autorul atacului de la Liege, unde 3 oameni au fost ucişi tocmai ieşise din închisoare. A fost un atentat terorist, confirmă autorităţile

Autorul atacului de la Liege, unde au murit trei oameni, dintre care doi poliţişti, tocmai ieşise din închisoare, cu o zi în urmă. Agresorul a dezarmat poliţiştii şi a folosit armele acestora în atacul armat, au anunţat procurorii belgieni, care au confirmat că atacul a fost unul terorist.

Autorul atacului de la Liege, unde 3 oameni au fost ucişi tocmai ieşise din închisoare. A fost un atentat terorist, confirmă autorităţile
Autorul atacului de la Liege, unde 3 oameni au fost ucişi tocmai ieşise din închisoare. A fost un atentat terorist, confirmă autorităţile - Sursă: Reuters

Autorul atacului de la Liege, unde au murit trei oameni, dintre care doi poliţişti, tocmai ieşise din închisoare, cu o zi în urmă. Avea 36 de ani şi era originar din Rochefort. Agresorul a dezarmat poliţiştii şi a folosit armele acestora în atacul armat, au anunţat procurorii belgieni, care au confirmat că atacul a fost unul terorist.

Benjamin Hermans a fost eliberat din închisoare luni. Presa locală scrie că bărbatul s-ar fi radicalizat în perioada detenţiei, petrecută în penitenciarul din Lantin. Fusese arestat pentru mai multe infracţiuni, precum furt, distrugerea proprietății publice și pentru posesie de droguri.

Luni seara, autorităţile belgiene porniseră pe urmele sale, după o infracţiune comisă în apropiere de Luxemburg. Atacul mortal de la Liege a urmat după ce poliţiştii belgieni l-au oprit pentru un control, moment în care atacatorul a intrat în conflict cu oamenii legii.

Bărbatul s-a apropiat de cei doi ofiţeri de poliţie, din spate, înarmat cu un cuţit şi i-a înjunghiat de mai multe ori, a declarat un purtător de cuvânt al procuraturii Philippe Dulieu.

Procurorii belgieni au confirmat că atacul soldat cu trei morţi a fost un atentat terorist. 

"Un bărbat cu un cuțit  a înjunghiat doi ofițeri de poliție pe care i-a atacat de la spate, le-a furat armele și apoi a împușcat un tânăr aflat într-o mașină. După aceea a luat prizonieră o femeie care lucrează în liceul Léonie De Waha.  A încercat să scape rănindu-i în zona picioarelor pe doi polițiști, dar apoi a fost împușcat mortal. Ancheta pornește de la prezumția de atac terorist și a fost federalizat”, a declarat procurorul din Roi de Liege.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Autorul atacului de la Liege, unde 3 oameni au fost ucişi tocmai ieşise din închisoare. A fost un atentat terorist, confirmă autorităţile