Antena Meniu Search
x

Laura Codruţa Kovesi, audiată pentru funcția de șef al Parchetului European

Laura Codruța Kovesi este audiată la sediul Comisiei LIBE, pentru funcția de șef al Parchetului European.

de Redactia Observator

la 26.02.2019, 19:27

Laura Codruţa Kovesi, audieri pentru funcţia de şef al Parchetului European
Laura Codruţa Kovesi este audiată pentru funcția de șef al Parchetului European, din Parlamentul European - Observator

Laura Codruța Kovesi este audiată la sediul Comisiei LIBE, pentru funcția de șef al Parchetului European.

Laura Codruța Kovesi a ajuns la sediul Comisiei LIBE, unde participă la audieri pentru funcția de șef al Parchetului European.

”Mulțumesc pentru invitație și pentru oportunitatea de a-mi prezenta candidatura. Voi începe în engleză în intervenția inițială. După aceea, știu că mulți români urmăresc audirea deci la întrebări răspund în română. Sunt Laura Codruța Kovesi. Am fost procuror de peste 23 de ani. Jumătate din viața mea am fost procuror. Treaba mea este să fac ca justiția să funcționeze când este încălcat dreptul penal.", şi-a început Kovesi discursul în Comisia LIBE din Parlamentul European.

"Am deținut cele mai înalte poziții în Serviciul de procuratură în România: procuror general al României timp de 6 ani și procuror șef DNA timp de 5 ani. DNA e o structură cu competențe exclusive pentru corupție, fraudă financiară și fraudă cu fonduri europene.”, a explicat Kovesi.

Trei candidaţi - Jean-François Bohnert din Franţa, Laura Codruţa Kövesi din România şi Andreas Ritter din Germania - sunt audiaţi pentru postul de procuror-şef european, în Comisiile LIBE şi de control bugetar ale Parlamentului European a început. În urma tragerii la sorţi, primul candidat audiat a fost Andreas Ritter din Germania, urmat de  Jean-François Bohnert, iar Kovesi este ultima.

Potrivit deciziei din Comisia LIBE, după încheierea şedinţei, Comisia de control bugetar va avea un vot consultativ. Miercuri, coordonatorii grupurilor politice din Comisia LIBE vor evalua audierea, iar tot miercuri, la ora 12.00, va avea loc un vot în Comisia LIBE ca urmare a evaluării făcute de coordonatorii grupurilor politice"

Procurorul-şef va fi numit de comun acord de către Parlamentul European şi Consiliu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Laura Codruţa Kovesi, audiată pentru funcția de șef al Parchetului European