Antena Meniu Search
x

Ciolacu: "Cum s-a reuşit ca medicul Cîrstoiu să devină bin Laden e cu totul altceva. Îmi cer scuze pentru tot ce a pătimit"

Liderul social-democraţilor Marcel Ciolacu a declarat că este un medic de excepţie, un manager de excepţie, Cătălin Cîrstoiu şi a adăugat că acesta a fost transformat de opinia publică, în două săptămâni, în Osama bin Laden, fără să omoare pe nimeni sau să facă rău cuiva, ci dimpotrivă salvând vieţi. El şi-a cerut scuze doctorului Cîrstoiu pentru ce „a pătimit” şi a precizat, că în urma unei analize proprii, a ajuns la concluzia că atacurile au fost în primul şi în primul rând la adresa alianţei electorale PSD şi PNL, informează news.ro.

de Redactia Observator

la 23.04.2024, 18:23

Ciolacu: "Cum s-a reuşit ca medicul Cîrstoiu să devină bin Laden e cu totul altceva. Îmi cer scuze pentru tot ce a pătimit"

„Eu înţeleg că în acest moment opinia publică, în primul rând, se construieşte pe percepţie. Eu aş vrea să vă vorbesc astăzi, dacă îmi permiteţi, despre un adevăr. Adevărul este în felul următor – Cătălin Cîrstoiu este un medic de excepţie, un medic de excepţie într-un domeniu foarte dificil, este un chirurg de excepţie. E un om care şi-a clădit toată activitatea prin muncă şi studii pe care le-a terminat cu nota 10 într-un domeniu în care n-ai voie nicio zi să nu îţi faci un upgrade profesional. Un manager de excepţie”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat care a fost motivul retragerii candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu şi dacă e cineva vinovat pentru modul în care a fost gestionată situaţia cu privire la medicul Cîrstoiu,  într-o conferinţă de presă susţinută marţi, la Complex Silva.

PSD şi PNL au decis să candideze separat la Primăria Capitalei

Liderul PSD a adăugat că este o altă discuţie cum de s-a ajuns ca un decan al Universităţii de Medicină, Cătălin Cîrstoiu să devină Osama bin Laden, fără să omoare pe nimeni sau să facă rău cuiva, ci dimpotrivă, salvând vieţi. Ciolacu a mai precizat că nu este primul caz de acest gen în politică şi a reamintit de Gabriela Firea în perioada când toată lumea o arăta cu degetul ca fiind vinovată pentru „azilele groazei”, iar la scurt timp s-a dovedit contrariul.

„Cum s-a reuşit ca un decan al Universităţii de Medicină, am plecat de la o idee comună în coaliţie de a avea un candidat comun, cum s-a reuşit ca în două săptămâni şi am văzut că a fost preluată această sintagmă să devină bin Laden fără să ucidă pe nimeni, fără să omoare pe nimeni, fără să facă rău nimănui, dimpotrivă salvând vieţi este cu totul altceva. Nu e primul şi nici ultimul caz din politică care păţeşte asta în politică. Aduceţi-vă aminte de doamna Firea cu azilele groazei şi toată lumea arăta, la un moment dat, către dânsa, şi s-a dovedit după foarte puţin timp că n-a avut nicio legătură cu azilele groazei. Se întâmplă astfel de lucruri în politică şi îmi pare foarte rău şi îmi doresc din tot sufletul ca domnul doctor Cîrstoiu să îmi rămână prieten, cu toate că ne cunoaştem de foarte puţin timp”, a completat Marcel Ciolacu.

Pe acelaşi subiect

El şi-a cerut scuze faţă de medicul Cîrstoiu pentru tot ceea ce „a pătimit” şi a mai spus că, din punctul său de vedere şi după o analiză proprie, atacurile nu au fost îndreptate împotriva sa, ci a coaliţiei şi alianţei electorale dintre PSD şi PNL. „Îmi cer scuze eu faţă de dânsul pentru tot ceea ce a pătimit pentru că atacurile n-au fost împotriva dânsului, în primul şi în primul rând, atacurile au fost, din punctul meu de vedere, după o analiză proprie, atacurile au fost în primul rând împotriva acestei alianţe electorale”, a conchis Ciolacu.

PSD şi PNL au decis să candideze separat la Primăria Capitalei, renunţând astfel la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu după 14 ore de negocieri şi după ce Cîrsoiu s-a aflat luni timp de peste cinci ore la Palatul Victoria, pentru discuţii. Ca urmare a acestei hotărâri, social-democrata Gabriela Firea şi liberalul Sebastian Burduja revin în poziţiile de candidaţi pentru Primăria Generală, cei doi anunţându-şi, anterior desemnării lui Cîrstoiu, intenţia de a candida.

Cătălin Cîrstoiu a avut, marţi pe Facebook, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei. El a precizat că nu a luat decizia de face un pas înapoi „pentru că un medic nu abandonează niciodată” şi că, „în fond, decizia politică trebuie să revină liderilor politici”. „Mi-aş dori ca toţi politicienii care sunt acuzaţi de presă să explice public, dacă sunt vinovaţi sau nu, aşa cum am făcut eu. Eu afirm încă o dată: nu sunt incompatibi”, a mai spus medicul care a respins din nou acuzaţia de incompatibilitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri politice » Ciolacu: "Cum s-a reuşit ca medicul Cîrstoiu să devină bin Laden e cu totul altceva. Îmi cer scuze pentru tot ce a pătimit"