Antena Meniu Search
x

Ce spune Iohannis despre recrutarea obligatorie: Nu voi avansa aşa ceva. Trebuie să existe o soldă pe măsura implicării

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, în Coreea de Sud, despre nevoia de modernizare a armatei, că nu s-a gândit la recrutare obligatorie şi nu va avansa aşa ceva. El a precizat că trebuie să existe mai multă informaţie şi mai multă atractivitate pentru cariera militară, evident şi o soldă pe măsura implicării dar şi mult mai multă publicitate pozitivă, adică lumea, mai ales tinerii care ar viza o carieră militară, să ştie exact care sunt oportunităţile.

de Redactia Observator

la 23.04.2024, 11:50

Ce spune Iohannis despre recrutarea obligatorie: Nu voi avansa aşa ceva. Trebuie să existe o soldă pe măsura implicării
Ce spune Iohannis despre recrutarea obligatorie: Nu voi avansa aşa ceva. Trebuie să existe o soldă pe măsura implicării - Administraţia Prezidenţială

Nu m-am gândit la recrutare obligatorie şi nu voi avansa aşa ceva, asta este o chestiune foarte clară. În rest, cred că trebuie să existe mai multă informaţie şi mai multă atractivitate pentru cariera militară, mai multă atractivitate însemnând evident şi o soldă pe măsura implicării fiecărui militar”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, în Coreea de Sud.

Preşedintele a subliniat că este nevoie şi de mai multă publicitate pozitivă. ”Mult mai multă publicitate pozitivă, adică lumea, mai ales tinerii care ar viza o carieră militară, să ştie exact care sunt oportunităţile, care sunt metodele, cum se jaunge acolo, etc. Foarte multe chestiuni sunt puţin cunoscute publicului larg”, a spus Iohannis.

Dezastru la prima etapă de recrutare a MApN

60% dintre cei care au vrut să devină militari, de la începutul anului, nu au reuşit să treacă toate probele şi au fost refuzaţi la recrutare. Din acest motiv, Armata se pregăteşte să lanseze o nouă campanie.

Pe acelaşi subiect

Aproximativ 5.100 de locuri au fost scoase la concurs de Ministerul Apărării şi aproape 6.500 de candidaţi s-au înscris la centrele de recrutare pentru a deveni militari profesionişti, în perioada februarie-aprilie. Dintre aceştia, 20% au fost femei.

Deşi entuziasmul a fost mare din partea românilor şi optimismul ridicat în rândul oficialiilor MAPN, doar 40% din cei înscrişi au trecut probele de concurs. Un sfert dintre candidaţi au picat proba sportivă, 18% dintre ei nu au trecut de proba psihologică, iar 12% de ce medicală.

Aşa că, mulţi au fost, puţini au rămas! Din cei 6,448 de înscrişi, poartă astăzi haina militară doar 2.626. Au rămas în jur de 2.500 de locuri neocupate, iar armata are nevoie de militari. Aşa că din luna mai se deschide o nouă etape de recrutare. Cei interesaţi trebuie să ştie că salariile au devenit atractive în armată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri politice » Ce spune Iohannis despre recrutarea obligatorie: Nu voi avansa aşa ceva. Trebuie să existe o soldă pe măsura implicării