Antena Meniu Search
x

Mesajul de revoltă al unui medic de la Urgențe: ”Lumea nu mai are bunul simt de altădată”

Un mesaj de revoltă al unui medic de la Urgențe de la UPU Pitești a devenit viral pe Facebook. Doctorul Alina Martău spune că e nevoie de o schimbare a legislației, pentru că sistemul de urgență este ”bolnav”, iar angajații lucrează sub o presiune mare.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 17.08.2019, 17:34

Ambulanță intră la unitatea de urgențe a unui spital
Un medic din Pitețti își exprimă revolta față de cum funcționează lucrurile în sistemul medical de urgență din România - Observator

Un mesaj de revoltă al unui medic de la Urgențe de la UPU Pitești a devenit viral pe Facebook. Doctorul Alina Martău spune că e nevoie de o schimbare a legislației, pentru că sistemul de urgență este ”bolnav”, iar angajații lucrează sub o presiune mare. ”Un pacient la 5-6 minute”, explică medicul.

Mesajul medicului Alina Martău, de la UPU Pitești a fost postat sâmbătă, pe Facebook:

”Lumea nu mai are bunul simt de altădată, cel puțin în serviciul de urgență. În fiecare tura simt cum sănătatea personalului este afectată de stresul și epuizarea determinata de volumul mare de munca și de cadre insuficiente. Este o presiune maxima, mai ales când simultan vin 2,3 ambulante, când paturile sunt pline și nu știi cum sa mai rotești pacienții, ținând cont de gravitatea lor, când în triaj creste starea de nervozitate a celor care așteaptă sa fie consultați, când...

Să examinezi, să investighezi, să tratezi în medie 150 - 170 de pacienți în 12 ore în 2-3 medici, nu cred ca omenește este normal, adică 1 pacient la 5-6 minute. Fiecare caz are particularitățile lui, iar timpul scurt poate afecta deciziile medicale.

Succedarea urgentelor într-un ritm alert creează nemulțumiri în rândul non urgentelor, care devin agresive și încep cu amenințări și expresii jignitoare la adresa personalului medical.

Daca legislația privind adresabilitate la camerele de gardă nu se schimba, dacă medicina primara nu reușește sa mai stopeze acest exod, dacă persoanele aflate sub influenta alcoolului ar fi puse sa plateasca, dacă cei agresionati fără leziuni majore ar avea mai multa răbdare, poate s-ar mai dezaglomera spitalele. În prezent, dacă ar fi sa fac o radiografie serviciului de urgenta, l-aș declara bolnav. Tratamentul e simplu: modificarea legii sănătății. Viata are prioritate!”, a scris medicul în mesaj.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Mesajul de revoltă al unui medic de la Urgențe: ”Lumea nu mai are bunul simt de altădată”