Antena Meniu Search
x

Monica Anisie, mesaj pentru Selly, cel mai urmărit vlogger din România: "Îl invit să fie parte a schimbărilor" (Video)

Monica Anisie l-a invitat pe Selly, cel mai urmărit vlogger din România, să fie parte a schimbărilor în sistemul de educaţie.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 04.07.2020, 15:10

Monica Anisie și Andrei Șelaru, cel mai urmărit vlogger din România
Monica Anisie, mesaj pentru Selly, cel mai urmărit vlogger din România - Facebook
  • Tânărul de 18 ani spune că materiile de la Bac nu l-au învăţat nimic despre viaţă.
  • Două milioane de tineri îl urmăresc pe Selly pe Youtube. 

Mesajul ministrului Educației vine după ce Andrei Șelaru a criticat modul în care se face școală în România.

Într-un clip de 23 de minute, care s-a viralizat rapid, Selly a desfiinţat sistemul de educaţie din România, chiar în ziua în care a promovat examenul de Bacalaureat cu media 9,60.

Tânărul de 18 ani spunea atunci că materiile de la Bac nu l-au învăţat nimic despre viaţă.

"Salut! Eu sunt Selly şi azi (30 iunie - n.r.) s-au afişat rezultatele la BAC şi nu am picat Bac-ul, am luat Bac-ul. Dar, există un mare dar. Dacă Bac-ul s-ar fi dat din lucruri care să te ajute cu adevărat în viaţă, lucruri care să te pregătească cu adevărat pentru viitor, vă dau în scris aici că picam Bac-ul", afirma Selly după ce a promovat examenul maturității.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mesajul ministrului Anisie pentru Selly

Monica Anisie nu a rămas indiferentă la declarațiile lui Andrei Șelaru și l-a invitat „să fie parte a schimbărilor”, alături de Ministerul Educației.

Într-un interviu acordat televiziunii publice, ministrul Educației a mărturisit că „ceea ce spune Andrei reprezintă o radiografie a ceea ce din perspectiva lui a reprezentat sistemul de educație pe care l-a caracterizat”.

În plus, a precizat Anisie, ministerul trebuie să țină cont de părerea elevilor.

"Întâi de toate trebuie să felicităm pentru rezultatele bune pe care le-a avut și trebuie să menționez faptul că mereu am ținut cont de vocea elevilor.

Ceea ce spune Andrei reprezintă, de altfel, o radiografie a ceea ce din perspectiva lui a reprezentat sistemul de educație pe care l-a caracterizat. Este o părere de care trebuie să ținem cont pentru că este o voce a elevilor.

Eu întotdeauna am ținut cont spuneam și mai devreme de aceste voci ale elevilor. De altfel când am fost secretar de stat am fost cea care a contribuit la realizarea statului elevilor pentru că și pomenit discursului despre statutul elevilor și îl invit, alături de Ministerul Educației să fie parte a schimbărilor pentru că trebuie să recunoaștem cu toții că avem nevoie de o schimbare.

În discursul pe care eu l-am susținut în parlament atunci când a fost o moțiune simplă cred că am fost printre puținii miniștrii care au recunoscut că există și probleme. Dar trebuie să găsim și soluții de aceea cred că este important cu toții se pune umărul la construcția României educate. Dacă ne dorim o Românie moderna trebuie să avem de altfel România educată", a declarat ministrul Monica Anisie la TVR, potrivit edupedu.ro.

Selly: "Școala e prea ocupată să te învețe să faci derivate şi integrale"

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Observator, Andrei Șelaru a spus că este hotărât să schimbe modul cum se face şcoală în România.

"Ei pot să îşi facă jocurile lor politice până în momentul când oamenii demonstrează că îşi doresc cu adevărat schimbarea, în momentul în care se simte o presiune publică, sociologică din partea tuturor elevilor din această ţară, din partea tuturor părinţilor şi din partea majorităţii profesorilor", spunea Selly în urmă cu câteva zile.

Două milioane de tineri îl urmăresc pe Selly pe Youtube. 

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Monica Anisie, mesaj pentru Selly, cel mai urmărit vlogger din România: "Îl invit să fie parte a schimbărilor" (Video)