Selly cere o schimbare în sistemul de educaţie: "Dacă Bac-ul s-ar fi dat din lucruri care să te ajute în viaţă, îl picam" (Video)
Într-un clip de 23 de minute, care s-a viralizat în doar câteva ore, Selly, cel mai urmărit vlogger din România, a desfiinţat sistemul de educaţie din România. Vlogul venea chiar în ziua în care şi-a aflat rezultatele la Bacalaureat. Cu o medie de 9,60, Selly a luat o notă care în orice familie ar fi motiv de sărbătoare. Nu şi pentru el, pentru că tânărul de 18 ani spune că materiile de la Bac nu l-au învăţat nimic despre viaţă. Dacă toată educaţia lui ar fi fost la şcoală, nu ar fi ajuns să îşi cumpere la doar 18 ani o maşină de lux. Aşa că şi-a fixat acum un nou scop: să îşi folosească toată influenţa ca să schimbe sistemul de educaţie din România, să îl facă mai aplicat pe abilităţile de care au cu adevărat nevoie ca să reuşească în viaţă.
- Selly a luat Bacalaureatul cu 9,60.
- Vloggerul vrea ca sistemul educațional să-i învețe pe elevi lucruri de care au nevoie în viață.
Cu peste un milion de vizualizări înregistrate în mai puţin de 24 de ore, cea mai recentă postare a vloggerului Selly a făcut furori în mediul online.
Selly, vlogger: Salut! Eu sunt Selly şi azi (30 iunie - n.r.) s-au afişat rezultatele la BAC şi nu am picat Bac-ul, am luat Bac-ul. Dar, există un mare dar. Dacă Bac-ul s-ar fi dat din lucruri care să te ajute cu adevărat în viaţă, lucruri care să te pregătească cu adevărat pentru viitor, vă dau în scris aici că picam Bac-ul.
Aşa că am stat de vorbă cu el. Deşi pentru el zilele în băncile liceului s-au încheiat, Andrei Şelaru este hotărât să schimbe modul cum se face şcoală în România, pentru care are doar critici.
Selly, vlogger: Ei pot să îşi facă jocurile lor politice până în momentul când oamenii demonstrează că îşi doresc cu adevărat schimbarea, în momentul în care se simte o presiune publică, sociologică din partea tuturor elevilor din această ţară, din partea tuturor părinţilor şi din partea majorităţii profesorilor.
Vloggerul crede că ceea ce învaţă la şcoală sute de mii de elevi îi ajută să ia un examen şi atât. Când se lovesc însă de viaţa reală, sunt pierduţi şi plini de prejudecăţi. A trăit asta pe propria piele. Chiar în prima zi de Bacalaureat, când toţi ochii s-au îndreptat spre maşina lui.
Selly, vlogger: ”Toată lumea care face bani în România sigur a furat ceva”. Și asta e o prejudecată întreţinută tot de spaţiul politic și de lipsa de educaţie. Chiar de lipsa de educaţie financiară pentru că, în România, banul e un subiect tabu.
Iar în programa şcolară imaginată de Selly, educaţia financiară ar fi subiect de Bac. După o tură cu maşina visurilor sale, am oprit chiar în faţa liceului pe care Selly l-a absolvit.
Selly, vlogger: La un moment dat o să ai nişte bani şi trebuie să ştii cum să îi manageriezi. De ce nu ai un manual la şcoală unde să înveţi despre posibilităţi de investire, despre cum să atragi fonduri europene, despre bănci, credite, indici precum Robor? Toate acestea ar trebui să fie obligatorii. Școala e prea ocupată să te învețe să faci derivate şi integrale, ca să te mai înveţe să acorzi primul ajutor, despre alimentaţie sănătoasă, despre junk food, despre calorii, dacă tot se face biologie şi anatomie.
Selly spune că averea impresionantă pe care a reuşit să o strângă şi milioanele de tineri pe care a reuşit să îi inspire se datorează exclusiv internetului, în niciun caz şcolii.
Selly, vlogger: Am învăţat să filmez, să editez, să montez, am învăţat să vorbesc în public. Școala nu a fost acolo să mă înveţe asta pentru că era ocupată să mă înveţe care este viziunea despre lume în nu ştiu ce operă modernistă.
Tânărul nu are însă nimic să le reproşeze profesorilor săi.
Selly, vlogger: Aici se învaţă carte, aici este liceul unde am învăţat, eu nu am nimic de reproşat profesorilor, ei nu pot dicta materia care se învaţă în şcoală, aceasta este sursa problemei.
Două milioane de tineri îl urmăresc pe Selly pe Youtube. Din 2012 este vlogger, dar cel mai important mesaj rămâne cel pe care l-a transmis după Bac.
Selly, vlogger: Singura mea putere este influenţa pe care o am şi am în spate sute de mii de oameni, sute de mii de elevi, care sunt de acord cu mine şi care mă susţin. Chiar vreau să schimbăm ceva!
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰