Antena Meniu Search
x

Nicuşor Dan se testează pentru Covid-19: „Nu sunt contact direct, nu am obligația legală, dar mă testez”

Nicușor Dan a anunțat, luni, că urmează să se testeze pentru Covid-19, după ce a intrat în contact cu o persoană infectată la o emisiune TV, săptămâna trecută. Decizia vine după ce premierul Ludovic Orban s-a izolat la Guvern și a cerut încă de dimineaţă efectuarea unui test pentru noul coronavirus.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 05.10.2020, 12:48

Nicuşor Dan se testează pentru Covid-19
Nicuşor Dan se testează pentru Covid-19 - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta
  • Nicușor Dan a participat, miercuri, la o emisiune TV unde a fost prezentă o persoană depistată ulterior cu noul coronavirus.
  • Premierul Ludovic Orban a solicitat și el, luni, să fie testat pentru Covid-19.

UPDATE: Nicușor Dan a anunțat, într-o postare făcută pe Facebook, că a fost testat pentru coronavirus și s-a izolat până la aflarea rezultatului testului.

”Am făcut testul COVID-19 și am decis să mă autoizolez până la aflarea rezultatului, după ce am aflat astăzi că este posibil să fi fost expus contactării virusului. În afara emisiunilor tv, am purtat permanent mască și militez pentru respectarea tuturor măsurilor de protecție împotriva acestei boli. Nu am niciun fel de simptome specifice bolii”,a scris Nicușor Dan.

În dimineața de luni, Nicușor Dan anunța că se va testa deși nu este contact direct. Primarul ales al Capitalei a participat miercuri într-o emisiune TV alături de o persoană depistată ulterior cu noul coronavirus.

”Am fost într-o emisiune TV miercuri, înainte ca el (prezentatorul TV confirmat cu Covid-19) să fie confirmat. Nu intru în definiția contactului. Azi mă testez. Conform definiției de caz nu sunt contact direct, nu am această obligație legală, dar în cursul zilei o să îmi fac teste”, a spus Nicușor Dan, la finalul unei vizite de lucru la Ministerul Fondurilor Europene.

Anunțul vine după ce Ludovic Orban a solicitat în această dimineață efectuarea unui test la cerere pentru noul coronavirus.

Premierul nu a manifestat simptome specifice infectării cu noul coronavirus, însă a luat această decizie după ce a participat la o emisiune lângă o persoană depistată ulterior cu Covid-19.

Până la primirea rezultatului, premierul a suspendat întâlnirile fizice cu alte persoane, a anunţat Guvernul.

"Participarea premierului Ludovic Orban la evenimentele programate în cursul zilei de astăzi, 5 octombrie, a fost suspendată urmare a faptului că una dintre persoanele alături de care s-a aflat în acelaşi platou de televiziune, în cursul săptămânii trecute, a fost confirmată pozitiv, duminică, la testul pentru noul coronavirus", informează Executivul.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Nicuşor Dan se testează pentru Covid-19: „Nu sunt contact direct, nu am obligația legală, dar mă testez”