Antena Meniu Search
x

Suma uriașă de bani pe care a adunat-o în conturi Alphabet, compania-mamă a Google

Alphabet, compania-mamă a Google, este pe cale să depăşească o capitalizare de 2.000 de miliarde de dolari după ce a anunţat rezultate peste aşteptări, primul dividend din istorie şi răscumpărări de 70 mld. dolari. Acţiunile au urcat cu 13% în after-hours.

de Redactia Observator

la 26.04.2024, 09:38

Alphabet
Suma uriașă de bani pe care a adunat-o în conturi Alphabet, compania-mamă a Google - Shutterstock (arhivă)

Alphabet, compania-mamă a Google, a raportat venituri mai mari cu 15% în primul trimestru fiscal din 2024 şi a anunţat primul dividend din istorie, de 20 de cenţi pe acţiune, alături de o răscumpărare de acţiuni în valoare de 70 de miliarde de dolari, susţinută de o creştere a veniturilor în principalele sale linii de afaceri, anunță Ziarul Financiar.

Veniturile au crescut la 80,5 miliarde de dolari, de la 69,8 miliarde de dolari în urmă cu un an, depăşind aşteptările analiştilor, de 79 miliarde de dolari, potrivit unui document depus joi, scrie FT. Profitul pe acţiune a ajuns la 1,89 dolari, în creştere de la 1,17 dolari anul trecut şi depăşind estimarea medie de 1,53 dolari.

Vremuri bune pentru Alphabet, compania-mamă a Google

Acţiunile au urcat cu până la 13% în tranzacţiile de după orele de tranzacţionare, poziţionând Alphabet pentru a adăuga peste 250 de miliarde de dolari la capitalizarea sa de piaţă şi a depăşi 2 miliarde de dolari, unde s-ar alătura colegilor din "Cei şapte magnifici" Microsoft, Apple şi Nvidia. De asemenea, Microsoft a raportat joi venituri mai bune decât se aştepta.

Directorul general al Alphabet, Sundar Pichai, a declarat că trimestrul a reprezentat o "performanţă puternică din partea Search, YouTube şi Cloud" şi că Google a fost "bine pusă la punct cu era noastră Gemini", referindu-se la modelul său de limbaj mare de inteligenţă artificială generativă.

"Poziţia noastră de lider în cercetarea şi infrastructura de inteligenţă artificială şi amprenta noastră globală de produse ne poziţionează bine pentru următorul val de inovaţie în domeniul inteligenţei artificiale", a adăugat el.

Dividendele din primul trimestru sunt în valoare de aproape 2,5 miliarde de dolari, iar consiliul de administraţie a declarat că "intenţionează să plătească dividende trimestriale în numerar în viitor", o schimbare simbolică de politică pentru gigantul tehnologic, care până acum a folosit doar răscumpărări de acţiuni pentru a returna bani investitorilor. De la începutul lui 2024 acţiunile Alphabet au plus 24%. Compania are acum o capitalizare de 1.950 mld. dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri economice » Suma uriașă de bani pe care a adunat-o în conturi Alphabet, compania-mamă a Google