Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O stație de metrou din Paris a fost evacuată după descoperirea unui pachet cu fiole etichetate „virus periculos”

Un pachet suspect care conţinea eprubete a fost depistat duminică în staţia de metrou Faidherbe-Chaligny din Paris. Pentru că fiolele erau etichetate cu "virus periculos" s-a decis închiderea staiei pentru pasageri.

de Redactia Observator

la 07.02.2022 , 15:15

Statie de metrou din Paris Statie de metrou din Paris - Shutterstock

Stația de metrou de pe linia 8 a fost complet evacuată și închisă, duminică, între orele 20.45 și 22.30, după descoperirea unui pachet suspect depus puțin mai devreme, a declarat o sursă din poliție, confirmând mărturiile martorilor postate pe rețelele de socializare.

„În jurul orei 19.20, un bărbat s-a prezentat agenților RATP, înmânându-le o cutie pe care a spus că a găsit-o pe coridoarele metroului. Bărbatul a părăsit apoi locaţia. În cutie se aflau fiole care conţineau un lichid şi indică un virus periculos . Staţia a fost evacuată”, a declarat o sursă din poliție pentru Le Parisien.

Pachetul conţinea fiole de recoltare a probelor Covid

Articolul continuă după reclamă

Imediat ce informația a fost transmisă autorităților, a fost amenajat un important perimetru de securitate pentru a împiedica accesul în stație, dovadă și pozele făcute de trecători. Stația a fost evacuată. La fața locului au fost trimiși pompieri, tehnicieni specializați în incidente nucleare, radiologice, biologice și chimice. La fața locului a fost prezent și Laboratorul Central al Poliției Judiciare, potrivit aceleiași surse.

„Fiolele descoperite sunt dezvăluitoare de teste PCR care nu reprezintă niciun pericol”, ne-a mai spus sursa din poliție. Acestea ar putea fi mostre prelevate dintr-un cort de screening Covid situat chiar deasupra stației Faidherbe - Chaligny. Staţia din urmă a fost redeschis la ora 22.30, RATP precizând că incidentul nu a dus la o întrerupere a circulației pe linia 8.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri externe » O stație de metrou din Paris a fost evacuată după descoperirea unui pachet cu fiole etichetate „virus periculos”