Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video STENOGRAME. Discuțiile dintre Alfred Bulai și Marius Pieleanu, ambii acuzaţi de hărțuire sexuală: "S-a întâmplat ce s-o fi întâmplat"

Au apărut interceptari ale discuțiilor dintre Alfred Bulai, cercetat pentru agresiune sexuală asupra unor foste studente la SNSPA, şi colegul său - sociologul Marius Pieleanu, aflat şi el în centrul unui scandal. Pe numele acestuia sunt şase plângeri de hărţuire sexuală şi misoginism: toate au fost discutate astăzi de comisia de etică a facultăţii. 

de Redactia Observator

la 20.09.2024 , 21:37

La mai bine de două luni de când a izbucnit scandalul Bulai la SNSPA, comisia de etică a facultăţii s-a reunit din nou. Pe ordinea de zi, acuzaţiile aduse sociologului Marius Pieleanu. Mărturii au venit şi pe adresa de mail a procurorilor, potrivit surselor Observator. 

Șase sesizări au fost discutate de către membrii comisiei de etică de la SNSPA. Reclamantele ar fi vorbit despre acuzații de hărțuire sexuală și misoginism din partea profesorului Pieleanu. Acesta susține, însă, că nu a fost informat despre nicio ședința.

"Doamnă, nu m-a anunţat nimeni absolut nimic. Nu ştiu absolut nimic. O să aflaţi punctul meu de vedere în condiţiile în care comisia mă va informa de conţinutul sesizărilor dacă ele există. Este firesc să fie aşa, nu pot comenta ceva despre ce nu ştiu", a declarat Marius Pieleanu.

Vezi și

Imediat după ce numele lui a apărut în scandalul public, Pieleanu şi-a luat concediu fără plată timp de şase luni

Pe acelaşi subiect

Potrivit surselor judiciare Observator, la dosar sunt interceptări în care Pieleanu discută cu Alfred Bulai despre fetele care îi acuză.

Cei doi au discutat şi despre interceptări, iar Bulai încearcă să minimalizeze dovezile din dosar. 

BULAI ALFRED: Păi, da, că am... au mai apărut trei. Sunt nouă. Aia...

PIELEANU MARIUS: ***** mă-sii!

BULAI ALFRED: Da, mă, dar… în cea mai mare parte sunt debilitățile absolute, adică nu i-a plăcut la curs.

PIELEANU MARIUS: Dar asta nu era aia care era după tine continuu?

BULAI ALFRED: Acum douăzeci de ani...

PIELEANU MARIUS: Așa...

BULAI ALFRED: Acum douăj' de ani sau cât dracu' era din 2000 nu știu cât… cinșpe ani, nu mai știu… Ba, nu că era în campanie, în 2000! Acum douăzeci de ani aproape, a fost… cu mine în toate practicile. Și s-a întâmplat ce s-o fi întâmplat… habar n-am dar oricum a fost… nu a fost, adică… Acolo mi se pare că trecea în anul II, oricum a venit și în anul III, a lucrat în campanie cu mine, mă rog, i-am luat pe câțiva în campanie în 2004, deci după ce a terminat facultatea, deci… ăsta e nivelul, na!

O altă plângere a fost depusă chiar astăzi, de o altă studentă, dar nu pentru acuzaţii cu tentă sexuală. 

"Momentan vreau aş vrea să rămână în anonimat numele profesorului împotriva cui depun această sesizare, este un abuz de bullying, un abuz de putere. Acţiona prin tehnici de intimidare, nu am putut susţine lucrările pe care le am prezentat, nu a respectat silabusul disciplinei de evaluare şi mi-a adus jigniri publice", a declarat Raluca Bratu-Stan, studentă.

În urma dezvăluirilor, legislaţia a fost schimbată, iar acum şi sesizările anonime sunt luate în seamă de comisia de etică a facultăţilor. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Evenimente » STENOGRAME. Discuțiile dintre Alfred Bulai și Marius Pieleanu, ambii acuzaţi de hărțuire sexuală: "S-a întâmplat ce s-o fi întâmplat"