Antena Meniu Search
x

Parlamentul European o susține pe Laura Codruța Kovesi ca procuror-șef european

Parlamentul European a anunțat oficial că susține candidatura la funcția de procuror-șef european a Laurei Codruța Kovesi.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 08.03.2019, 21:00

Laura Codruța Koveși în postura de șefă a DNA
Laura Codruța Kovesi este susținută oficial de Parlamentul European pentru funcția de procuror-șef european - Mediafax Foto via Hepta

Parlamentul European a anunțat oficial că susține candidatura la funcția de procuror-șef european a Laurei Codruța Kovesi. Președintele PE a trimis o scrisoare, care, de altfel, i-a fost adresată Ministrului George Ciamba, ca reprezentant al președinției rotative românești a Consiliului European.

Scrisoarea de susținere a candidaturii Laurei Codruța Kovesi la funcția de procuror european a fost postată și pe Twitter de Antonio Tajani, Președintele Parlamentului European.

"Laura Codruţa Kovesi este candidatul Parlamentului European pentru  şefia Parchetului European. Ea are toate calităţile necesare pentru a face o treabă excelentă. Avem nevoie de mai multe femei extemplare precum Laura Codruţa Kovesi în posturi de conducere", a scris Tajani pe Twitter.

Scrisoarea este adresată Consiliului European, însă, pentru că România deține Președinția rotativă, destinatarul este George Ciamba.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pentru funcția de procuror-șef european, Parlamentul European și Consiliul urmează să se pună de comun acord, pentru a decide candidatul care va prelua acest portofoliu. Parlamentul European și-a proclamat susținerea pentru Laura Codruța Kovesi după ce procurorul român a câștigat voturile în 2 comisii din Europarlament.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Parlamentul European o susține pe Laura Codruța Kovesi ca procuror-șef european