Antena Meniu Search
x

Video SURSE: De ce s-a retras Ramona Chiriac din fruntea listei PSD-PNL pentru europarlamentare

Tensiunile continuă pe scena politică. Abia ce au decis candidatul pentru Capitală că în Coaliţie ies din nou scântei. Liderii PSD şi PNL negociază nominalizaţii pentru europarlamentare. Independenta Ramona Chiriac, care era în fruntea listei PSD, a renunţat în ultimul moment. Acum se bat pentru primul loc Mihai Tudose şi Rareş Bogdan. Nu este exclus ca numele celui care deschide lista comună să fie tras la sorţi. Candidatura Gabrielei Firea pentru un post la Bruxelles a fost incertă până în ultima clipă. 

de Redactia Observator

la 21.03.2024, 19:49

Vezi și

După ce a fost dată la o parte din cursa pentru Primăria Bucureşti, poziţia Gabrielei Firea pe lista PSD pentru europarlamentare s-a tot schimbat.

  • Gabriela Firea: Încerc să-mi revin personal din acest moment dificil pentru care m-am pregătit trei ani şi jumătate şi nu a fost să fie. 
  • Reporter: Pentru cariera dumneavoastră politică, cum ar fi mai bine? Să rămâneţi în Capitală, să rămâneţi conectată la viaţa politică de la Bucureşti sau să mergeţi la Bruxelles?
  • Gabriela Firea: Să fiu alături de oameni şi de colegi. Nu mi-am dorit şi nu îmi doresc, nu am ca obiectiv, nici să candidez vreodată la preşedinţia partidului, nici a ţării.

Liderii PSD i-au dat locul doi, imediat după Mihai Tudose.

Marea surpriză a fost retragerea Ramonei Chiriac, dată ca sigură până acum pentru deschiderea listei PSD

Pe acelaşi subiect
  • Ramona Chiriac: Confirm că nu candidez la alegerile pentru Parlamentul European, din motive personale. Continui să susțin Europa în România și România în Europa.

Surse politice spun că Ramona Chiriac a refuzat să se înscrie în PSD și ar fi cerut susținere pentru funcția de Comisar European. A refuzat însă să spună ce a discutat cu mai marii partidului.

  • Marcel Ciolacu, preşedintele PSD: Nu pot comenta eu o decizie luată de doamna Ramona Chiriac, care a şi anunţat public de ce a făcut acest lucru. Nu am nicio discuţie în ceea ce priveşte Comisarul României. În primul şi-n primul rând, cred că această discuţie, fără să deranjez pe nimeni, va trebui în primul rând să o am cu preşedintele României. Este puţin probabil cineva să aibă o discuţie, să promită cuiva, fără să ştie măcar portofoliul. România în acest moment nu ştie ce portofoliu de comisari o să aibă. 

Liberalii au fost luați prin surprindere și au aflat vestea chiar în timpul sedinței din Parlament

  • Nicolae Ciucă, preşedintele PNL: Nu ştiam aceste detalii. Le-am aflat acum de la dumneavoastră. Ca de fiecare dată, nu mă grăbesc să iau niciun fel de decizie.

Liderii PSD spun că, în acest caz, Mihai Tudose, care a primit primul mandat de europarlamentar în 2019, ar trebui să fie cap de listă, dar liberalii se opun.

PSD şi PNL au reuşit totusi să-şi stabilească candidaţii de pe locurile eligibile, adică cei care au cele mai mari şanse să obţină un loc în Parlamentul European. PSD mizează pe Mihai Tudose, Gabriela Firea, Claudiu Manda, Victor Negrescu şi Vasile Dîncu, în timp ce liberalii se bazează pe Rareş Bogdan, Dan Motreanu, Daniel Buda, Adina Vălean şi Siegfried Mureşan. O surpriză pe lista PNL este Mara Mareş, şefa Tineretului Liberal.

Deşi s-a vehiculat numele lor, nu au prins lista scurtă Vasile Blaga şi Alina Gorghiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Alegeri europarlamentare 2024 » SURSE: De ce s-a retras Ramona Chiriac din fruntea listei PSD-PNL pentru europarlamentare