Antena Meniu Search
x

Studenții cu bursă socială, care încep cursurile online, vor primi tablete de la stat

Ludovic Orban a anunțat, în ședința de Guvern de joi seara, că studenții care beneficiază de burse sociale la universități și încep cursurile online vor primi tablete de la stat.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 24.09.2020, 23:52

studentă
Premierul Ludovic Orban a anunțat că studenții cu burse sociale, care învață online, vor primi tablete - Profimedia Images (stock)
  • Premierul a spus că suma alocată este de 50 de milioane de euro
  • Banii urmează a fi decontați din fonduri europene, a precizat Orban

"Am luat decizia de a sprijini și studenții care sunt beneficiari ai burselor sociale pentru universitățile care vor începe online să decontăm din fonduri europene, în limita unei sume de 50 de milioane de euro, tabletele care sunt achiziționate", a declarat premierul Ludovic Orban, în deschiderea ședinței de Guvern de joi.

Mai mult, secretarul de stat în Ministerul Fondurilor Europene, Carmen Moraru, a anunțat că universitățile vor beneficia și de fonduri pentru achiziția de echipamente de protecție.

"În modificarea ordonanței 144 am inclus pentru universitățile de stat, acestea vor beneficia de fonduri pentru achiziția de echipamente de protecție și unele dispozitive de tipul nebulizatoarelor, în valoare de încă 10 milioane, față de cele 50 de milioane pe care le avem aprobate, am suplimentat cu încă 10 milioane de euro", a spus oficialul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Studenții cu bursă socială, care încep cursurile online, vor primi tablete de la stat