Meniu
Search
x

Studenții cu bursă socială, care încep cursurile online, vor primi tablete de la stat

Ludovic Orban a anunțat, în ședința de Guvern de joi seara, că studenții care beneficiază de burse sociale la universități și încep cursurile online vor primi tablete de la stat.

De Daniel Murărescu la 24.09.2020, 23:52
  • Premierul a spus că suma alocată este de 50 de milioane de euro
  • Banii urmează a fi decontați din fonduri europene, a precizat Orban

"Am luat decizia de a sprijini și studenții care sunt beneficiari ai burselor sociale pentru universitățile care vor începe online să decontăm din fonduri europene, în limita unei sume de 50 de milioane de euro, tabletele care sunt achiziționate", a declarat premierul Ludovic Orban, în deschiderea ședinței de Guvern de joi.

Mai mult, secretarul de stat în Ministerul Fondurilor Europene, Carmen Moraru, a anunțat că universitățile vor beneficia și de fonduri pentru achiziția de echipamente de protecție.

"În modificarea ordonanței 144 am inclus pentru universitățile de stat, acestea vor beneficia de fonduri pentru achiziția de echipamente de protecție și unele dispozitive de tipul nebulizatoarelor, în valoare de încă 10 milioane, față de cele 50 de milioane pe care le avem aprobate, am suplimentat cu încă 10 milioane de euro", a spus oficialul.

Citește și: Elevii unei școli din București, chemați la ore în scenariul galben, deși sunt patru cazuri de infectări cu noul coronavirus

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Educatie » Studenții cu bursă socială, care încep cursurile online, vor primi tablete de la stat