Antena Meniu Search
x

Cele mai frumoase locuri din Praga. Ce OBIECTIVE TURISTICE nu ai voie să ratezi în capitala Cehiei

Praga este un oraş plin de suprize şi locuri minunate pentru turiştii de pretutindeni. Printre obiectivele care nu trebuie ratate se număra Podul lui Carol sau Ceasul Astronomic

Praga este un oraş plin de suprize şi locuri minunate pentru turiştii de pretutindeni. Printre obiectivele care nu trebuie ratate se număra Podul lui Carol sau Ceasul Astronomic

Podul Carol

Podul Carol este unul dintre cele mai frumoase poduri peste râul Vltava şi are o vechime de peste 600 de ani. Face legătura între Oraşul Vechi şi cartierul Mala Strana şi este simbolul capitalei cehe. Podul a fost construit în 1357, la cererea regelui Carol al IV-lea, în locul Podului Judith, care fusese distrus de o inundaţie în anul 1342. Este un pod pietonal, străjuit pe margini de 30 de stătui în stil baroc.

Piaţa Vechiului Oraş

Între Podul Carol şi Piaţa Wenceslas se află Piaţa Vechiului Oraş, deosebit de aglomerată mai ales vara, scrie Touropia.com. Aici se regăsesc toate stilurile arhitecturale care au marcat istoria Cehiei. Putem vedea clădiri construite în stil roman, baroc, rococo, gotic şi renascentist. Chiar şi clădirea veche a Primăriei este o combinaţie între stilurile gotic şi renascentist.

Ceasul Astronomic

Un alt simbol al vechiului oraş şi un important obiectiv turistic din Praga este Ceasul Astronomic. Este un turn cu ceas care are un mecanism complicat, ce indică inclusiv răsăritul şi apusul soarelui, dar şi fazele Lunii şi ale Soarelui în diferite semne ale Zodiacului. Ceasul a fost construit în anul 1410 de un profesor de matematică şi timp de 600 de ani a fost reparat şi întreţinut, atfsel încât acum este al treilea ceas ca vechime din lume.

Statuile Apostolilor, care apar la fiecară oră prin cele două ferestre, au fost adăugate în anul 1865. La fiecare oră fixă, aici are loc un spectacol pe care toţi turiştii se înghesuie să-l vadă şi să-l înregistreze, statuile defilând prin faţa lor.

Mala Strană

În partea opusă, la celălalt capăt al Podului Carol, se află cartierul Mala Stana, numit şi cartierul Oraşul de Jos. Primele clădiri de aici au fost construite în 1257, dar arhitectura care domină acum cartierul este barocă. Cele mai importante clădiri sunt biserica Sf. Nicolae şi Palatul Wallenstein.

Multe dintre clădirile de aici au diferite embleme heraldice pe faţade: Lebăda Albă, Vulturul Roşu, Potcoava de Aur, această zonă fiind unul dintre cele mai frumoase locuri din Praga.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » Cele mai frumoase locuri din Praga. Ce OBIECTIVE TURISTICE nu ai voie să ratezi în capitala Cehiei