Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video În ce să investeşti în funcţie de obiectivul pe care vrei să îl atingi

Rubrica IQ Financiar. Astăzi Iancu Guda ne spune cum să facem investiţii potrivite în funcţie de obiectivul pe care îl avem.

de Iancu Guda

la 21.10.2024 , 10:04

Continuam săptămână aceasta să vorbim despre principii de planificare financiara în familie. Am văzut deja câteva principii care să ne ghideze și să ne dea simplitate și claritate. 

În primul rand, trebuie să ai visuri care te fac fericit. Apoi, visurile trebuie să fie ancorate în obiective concrete: suma de bani, la ce termen vreau să o obțin. De asemenea, trebuie să iau în calcul care sunt aceste obiective și cât trebuie să economisesc pentru fiecare obiectiv și de ce trebuie să o fac pe termen lung. 

Mai departe, vorbim despre un principiu foarte important. E vorba despre acele investiții potrivite pentru fiecare obiectiv. Trebuie să alegi instrumentul potrivit pentru fiecare investiție. Nu poți cu un singur instrument să faci de toate, când nevoile tale sunt diferite. Într-un fel pui bani deoparte pentru concediu la anul, într-un fel investești pentru creșterea confortului de la doua camere la trei camere.

Vezi și

Nu pot să răspund la întrebarea "În ce să investesc?" pentru că trebuie să te cunosc. O să dau exemple concrete de investiții, dar pentru obiective și nevoi diferite. Stiu că exista pe internet tot felul de reclame pe internet care-ți spun că poți să câștigi repede mulți bani, risc zero. Daca cineva vă promite asta, e o minciuna, un furt, vor să vă fure banii și datele.

Iancu Guda Like

Iancu Guda este specialistul economic al Observator pe toate evenimentele cu impact financiar din România şi nu numai.

Întrebarea zilei
Preferaţi să cumpăraţi aur sau să deschideţi conturi de economii?
Observator » IQ Financiar » În ce să investeşti în funcţie de obiectivul pe care vrei să îl atingi