Antena Meniu Search
x

Galerie foto Larisa Iordache, lacrimi amare după ce a ratat finala olimpică la bârnă: "Nu vom înțelege niciodată de ce drumul pe care ni-l alegem este atât de dur cu noi"

România încheie un capitol trist astăzi la jocurile Olimpice de la Tokyo. Larisa Iordache a suferit o accidentare serioasă la gleznă, iar asta a făcut-o să rateze finala de la bârnă. O înfrângere sau o victorie personală care poate inspira pe viitor? Răspunde la aceast întrebare grea, În exclusivitate pentru Observator, marea noastră campioană Nadia Comăneci.

de Redactia Observator

la 03.08.2021, 20:47

Au fost momentele de neuitat din anii de triumf ai gimnasticii româneşti. Decenii la rând, am fost printre cei mai buni din lume, iar imnul României era ascultat de o întreagă planetă. Până azi. 

O epocă de aur pare că se încheie o dată cu retragerea Larisei Iordache din finala olimpică la bârnă. Gimnasta se accidentase chiar la finalul exerciţiului care i-a asigurat locul între primele opt gimnaste. Recuperarea va dura cel puţin o lună. 

Mihai Covaliu, preşedinte COSR: "Plângea, am încurajat-o puţin. Să ajungi într-o finală şi să nu poţi să participi, să nu poţi să concurezi, este un moment extrem, extrem de dureros". 

În 2016, un deget rupt a ţinut-o departe de Olimpiada de la Rio, iar drumul către Tokyo a fost cu obstacole. În aprilie, la Europenele de la Basel, a concurat cu dureri îngrozitoare din cauza unei infecţii renale. Larisa a strâns din dinţi şi s-a calificat la Olimpiadă. 

Pe acelaşi subiect

"Nu vom înțelege niciodată de ce drumul pe care ni-l alegem este atât de dur cu noi"

"I-am spus că nu aibă niciun fel de greutate pe umăr. A făcut destule şi pentru sport şi pentru ţară", spune fosta campioană Nadia Comăneci

"Nu vom înțelege niciodată de ce drumul pe care ni-l alegem este atât de dur cu noi în unele momente când ai nevoie să te lase să mergi liniștit spre ce vrei tu să faci", a scris Larisa pe pagina sa de Facebook. 

Monica Roşu, fosta campioană: "E greu, e frustrant, e dezamăgitor. Dar suntem alături de ea, o susţinem, este deja o campioană"

Simona Radiş, campioană olimpică la canotaj: "Este dureros. Dar atunci trebuie să fi cel mai tare. Pentru că în viaţă, lucrurile se pot schimba şi în ultima secundă"

Larisa visează la aurul olimpic încă de când a intrat prima oară în sala de gimnastică, la doar cinci ani. "A început ca o joacă, eu când veneam la antrenament pentru mine era locul meu de creaţie", spunea sportiva.A urcat pe podiumul olimpic doar cu echipa, în 2012. Bronzul de la Londra s-a adăugat şirului impresionant de medalii mondiale şi europene.

"În zilele în care mă ridic din pat şi mă dor toate încheieturile. Mă motivez că aş putea să ajung acolo şi să mi se pună medalia de gât doar pentru că eu am luptat şi m-am întrecut pe mine în fiecare zi", declara Larisa Iordache.

A trecut peste dramele din familie, a zâmbit amar când a trebuit să asigure ordinea publică în timpul stării de urgenţă şi merge mai departe. Peste trei ani îşi poate îndeplini visul la Olimpiada de la Paris.

Şi, poate, vom auzi iar imnul ţării pe cele mai înalte podiumuri.

Nadia Comăneci: "Avem junioare care au cucerit multe medalii la europene. Parisul este peste 3 ani, haideţi să ne uităm înainte!"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Jocurile Olimpice de la Tokyo » Larisa Iordache, lacrimi amare după ce a ratat finala olimpică la bârnă: "Nu vom înțelege niciodată de ce drumul pe care ni-l alegem este atât de dur cu noi"