Antena Meniu Search
x

Decizie revoltătoare a judecătorilor suceveni: au redus sentința unui tată și unui unchi care au violat o fetiță de doar 10 ani

Magistrații Curții de Apel Suceva au decis să reducă substanțial pedepsele pe care doi bărbați acuzați că de abuzuri sexuale asupra unei fetițe de doar zece ani în momentul în care au avut loc faptele. După cum notează Monitorul de Suceva, victima lor este fiica, respectiv neapoata lor.

de Redactia Observator

la 02.09.2022, 15:02

Judecătorii au redus sentintele celor doi cu aproape două treimi. - Profimedia

Inițial, dosarul în care au fost judecați cei doi a ajuns pe masa judecătorilor de la Judecătoria Vatra Dornei, județul Suceva. În urma probelor administrate de către procurori, tatăl fetiței abuzate a primit 16 ani și 4 luni de pușcărie, asta în timp ce unchiul a primit o pedeapsă de 15 ani.

După ce dosarul celor doi a fost judecat la Curtea de Apel Suceava, pedepsele pe care cei doi le-au primit au fot substanțial scurtate, aproape cu o treime. Astfel, în ședința de joi, 1 septembrie, a fost decisă o pedeapsă de 8 ani de închisoare pentru tatăl fetiței, în timp ce unchiul acesteia ar trebui să stea în spatele gratiilor doar 5 ani.

Trebuie precizat, de asemenea, că în ciuda faptelor de care au fost acuzați, cei doi bărbați au fost judecați în libertate, în cazul lor aplicându-se doar măsura controlului judiciar. BotoșaniNews notează că după pronunțarea sentinței cei doi au intrat în custodia autorităților și că au fost duși la Penitenciarul Botoșani pentru a-și ispăși pedeapsa.

Cazul fetiței violate de tată și de unchi

După cum notează publicațiile locale, calvarul prin care a trecut micuța a ieșit la iveală în 2019, atunci când aceasta avea deja 13 ani. Astfel, ea a fost internată internată într-un centrul al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Suceava, la solicitarea Poliţiei municipiului Vatra Dornei.

Polițiștii au luat-o de acasă după ce au avut suspiciuni că a fost victima unor abuzuri sexuale. După cum au arătat testele și analizele, fetița era însărcinată. Ancheta deschisă de autorități a stabilit că aceasta a fost violată de tatăl ei și de un unchi, frate al mamei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Justitie » Decizie revoltătoare a judecătorilor suceveni: au redus sentința unui tată și unui unchi care au violat o fetiță de doar 10 ani