Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Elena Udrea vrea să scape de arestul din Bulgaria. Avocații susțin că decizia din „dosarul Gala Bute” nu ar fi definitivă

Avocatul Elenei Udrea a depus contestație la arestul preventiv. Elena Udrea este în continuare în arest în Bulgaria, până la decizia autorităților de acolo în ceea ce privește extrădarea. Între timp, în țară a fost un alt termen în dosarul de mare corupție Hidroelectrica în care este implicat fostul ministru.

De Andre Rotaru la 11.04.2022, 14:19
Vezi și

În dosarul Hidroelectrica Elena Udrea este acuzată că ar fi luat 4 milioane de dolari mită pentru a controla prețurile și cantitățile la care Hidroelectrica livra energia electrică unui om de afaceri controversat.

Elena Udrea ar fi trebuit să apară în fața magistraților de la Curtea de Apel București, dar acest lucru nu s-a întâmplat întrucât ea se află în continuare în arest în Bulgaria. Sursele Observator spun că a fost luată în calcul inclusiv audierea prin videoconferință, însă nici acest lucru nu s-a întâmplat pentru că pur și simplu nu a fost suficient timp pentru a pune toate detaliile la punct. 

Așa că magistrații, din lipsă de procedură, au luat decizia să amâne acest termen de judecată până pe 9 mai.

Sursele Observator spun că aceștia au considerat că este suficient timp astfel ca Elena Udrea să se întoarcă în țară și să poată fi citată conform legii în arest și să apară în fața acestora pentru a da declarții.

Pe acelaşi subiect

De ce mandatul european de arestare nu s-ar putea aplica

Avocații din Bulgaria ai fostului ministru fac tot posibilul pentru a o scăpa pe aceasta de arestul de acolo. Avocata a depus o contestație la măsura de arest, invocând că hotărârea ICCJ nu ar fi de fapt definitivă și astfel mandatul european de arestare nu se poate aplica. Și asta pentru că există un recurs în casație care ar urma să se judece pe 16 mai.

Experții au declarat pentru Observator că este vorba despre o cale extraordinară de atac, deci nu vorbim decât de un subtrefugiu avocățesc care probabil nu va fi luat în calcul de magistrații din Bulgaria, iar procedura de extrădare va merge în continuare înainte până la epuizarea căilor de atac.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Justitie » Elena Udrea vrea să scape de arestul din Bulgaria. Avocații susțin că decizia din „dosarul Gala Bute” nu ar fi definitivă