Antena Meniu Search
x

Video Cum a încercat Elena Udrea să-i convingă pe judecătorii bulgari să nu o extrădeze. Ce mișcări-cheie a făcut fostul ministru

Judecătoria din Blagoevgrad a decis sâmbătă extrădarea Elenei Udrea în România. Decizia de extrădare a fost luată de Judecătoria din Blagoevgrad în baza mandatului european de arestare. Elena Udrea a decis să facă apel la Curtea de Apel din Sofia. Data apelului a fost stabilită pentru 14 aprilie.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 10.04.2022, 15:48

Vezi și

Avocații au pledat pentru o măsură mai blândă pentru Elena Udrea, asta înseamnă arest la domiciliu sau control judiciar. Elena Udrea și-a închiriat o casă pentru 7 ani în Bulgaria și asta îi garantează instanței că Elena Udrea nu va părăsi Bulgaria.

Mișcările-cheie făcute de Elena Udrea

Contractul a fost însă încheiat cu data de ieri. Sau control judiciar care să garanteze instanței că nu o să se sustragă procesului și au invocat în fața instanței că are o fetiță cu care trebuie să stea și de care trebuie să aibă grijă, plus o cerere de azil în Grecia și probleme de sănătate care nu îi permit să stea în arest în acest moment.

Judecătorul a decis însă arest preventiv cu drept de apel în 3 zile. Avocata a declarat că va depune contestația chiar acum și se va judeca pe 14 aprilie, la Curtea de Apel din Sofia. În următoarele 7 zile, instanța de aici trebuie să decidă un termen ca să se judece mandatul european emis pe numele Elenei Udrea, adică dacă va fi sau nu predată autorităților din România.

A fost un proces care a început mai târziu, cu multe pauze, documente printate și traduse în timpul procesului și o curiozitate din partea jurnaliștilor bulgari, o busculadă în timp ce Elena Udrea se îndrepta spre instanță. Nu a vrut să spună nimic, poate primi vizite, dacă avocata va reuși să îi convingă pe cei de la Penitenciar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Cum a încercat Elena Udrea să-i convingă pe judecătorii bulgari să nu o extrădeze. Ce mișcări-cheie a făcut fostul ministru