Antena Meniu Search
x

Generalul Gherghe, fost număr 2 în serviciul de informații al Armatei, condamnat la închisoare pentru delapidare de fonduri

Generalul Iulian Cristian Gherghe, fost director adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, a fost condamnat la Curtea Militară de Apel Bucureşti.

de Redactia Observator

la 16.09.2021, 18:50

Curtea Militară de Apel l-a condamnat pe generalul Gherghe
Curtea Militară de Apel l-a condamnat pe generalul Gherghe - cma.ro

Iulian Cristian Gherghe, cu gradul de general - maior în rezervă, a fost condamnat la un an şi cinci luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals.

Instanţa a mai dispus ca generalul să stea 2 ani şi 6 luni sub supravegherea Serviciul de Probaţiune Ilfov, perioadă în care trebuie să frecventeze un program de reintegrare socială şi să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 70 de zile lucrătoare la Primăria comunei Cornetu sau Şcoala Gimnazială nr. 1 Cornetu.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Pentru ce este acuzat Iulian Cristian Gherghe

Pe acelaşi subiect

Iulian Cristian Gherghe a fost trimis în judecată în iunie 2021 de Parchetul General, fiind acuzat că, la data de 27 noiembrie 2018, când avea calitatea de locţiitor al şefului DGIA, şi-a însuşit, fără drept, suma de 179.470 dolari din fondurile ce aparţin acestei structuri militare, scop în care a falsificat şi folosit mai multe înscrisuri oficiale.

Banii au fost folosiţi pentru a cumpăra o casă.

Procurorii precizează faptul că prejudiciul a fost achitat în întregime în cursul urmăririi de către general, prin restituirea sumei sustrase.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Justitie » Generalul Gherghe, fost număr 2 în serviciul de informații al Armatei, condamnat la închisoare pentru delapidare de fonduri