Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Legea împotriva cămătăriei, constituţională. Ce dobândă va plăti un român pentru un credit IFN de 5.000 de lei, după promulgare

Legea împotriva cămătăriei a fost declarată constituţională. Pe scurt, cei care fac datorii la Instituţii Financiare Nebancare nu vor mai plăti mai mult decât dublul creditului. 

de Florentina Lazăr

la 12.07.2024 , 15:01

Un român care accesează un credit IFN în valoare de 5.000 de lei pe o perioadă de un an plăteşte acum o dobândă de 4000%, adică 22.000 de lei.

În total, dă înapoi Instituţiei financiare nebancare suma de 27.000 de lei. 

Adio dobânzi uriaşe la IFN-uri

Vezi și

Odată ce această lege va fi promulgată de preşedintele Klaus Iohannis, acest român va putea plăti cel mult dublul sumei împrumutate, adică 10.000 de lei. De altfel, IFN-uri cer acum dobânzi astronomice, care ajung şi până la 60.000%, susţin iniţiatorii acestei legi.

Şi recuperatorii de creanţe sunt vizaţi de noua lege, care nu vor mai putea solicita de la consumatori mai mult decât valoarea debitului rămas.

Florentina Lazăr Like

În Guvern se iau cele mai importante decizii pentru noi, românii. Se majorează sau scad pensiile și salariile, se măresc taxele și impozitele, se fac sau se mimează reforme.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Justiţie » Legea împotriva cămătăriei, constituţională. Ce dobândă va plăti un român pentru un credit IFN de 5.000 de lei, după promulgare