Antena Meniu Search
x

Opt militari români de la Mihail Kogălniceanu, reținuți pentru furt de combustibil pentru avioane

Opt militari români, un ofiţer şi şapte subofiţeri, au fost reținuți marţi seară de procurorii militari pentru că ar fi format o reţea pentru furtul de combustibil de la baza Mihail Kogălniceanu, potrivit unor surse Observator. 

de Redactia Observator

la 16.11.2022, 14:52

Opt militari români de la  Mihail Kogălniceanu, reținuți pentru furt de combustibil pentru avioane
Militari de la baza Mihail Kogălniceanu - Observator

Militari români, şapte dintre ei sunt în activitate şi unul pensionat, de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu au fost reținuți pentru furt de combustibil, în urma a zeci de percheziții în cadrul unui dosar din 2022. Militarii români au fost ridicaţi şi reţinuţi marţi seară iar azi urmau să fie duşi la Tribunalul din Constanţa pentru mandat.

Potrivit Parchetului Militar din Constanţa cei 8 au fost reţinuţi în vederea arestării. Sunt bănuiţi de furtul a 7 tone de combustibil pentru avioane. Procurorii militari au făcut percheziţii în acest dosar atât domiciliile celor 8 cât şi la unitatea militară. 

Baza de la Mihail Kogălniceanu, scena mai multor investigaţii

Baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu a devenit scena unor ample investigaţi în mai puţin de un an. DNA a anunţat în luna septembrie că a făcut percheziţii acolo într-o anchetă legată de contracte ce-ar fi fost atribuite ilegal, pentru extinderea unităţii. Au fost verificaţi angajaţi români civili, dar şi personal american. Vizate ar fi şi câteva mari firme din România. 

Nu este prima dată când baza este în vizorul anchetatorilor. Procurorii de la crimă organizată au fost acolo şi 2021, când au destrămat o reţea clandestină. Mai mulţi angajaţi români de la Mihail Kogălniceanu au fost acuzaţi că au furat din bază, timp de patru ani, motorină în valoare de aproape două milioane de dolari. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Justitie » Opt militari români de la Mihail Kogălniceanu, reținuți pentru furt de combustibil pentru avioane