Video După cazul furtului de motorină de la baza militară americană Mihail Kogălniceanu, DNA pregătește un al doilea dosar
Baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu este scena unei investigaţii a procurorilor pentru a doua oară în mai puţin de un an. DNA a făcut percheziţii acolo într-o anchetă legată de contracte ce-ar fi fost atribuite ilegal, pentru extinderea unităţii. Vizate ar fi şi câteva mari firme din România.
Procurorii anticorupţie au descins în Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu cu mandate de percheziţie. Au cerut acte contabile şi de la partea românească, şi de la cea americană.
Andreea Filip, reporter Observator: Surse din anchetă susţin că sunt vizaţi angajaţi români civili, dar şi personal american. Dealtfel, oficial, ancheta beneficiază şi de sprijin din partea autorităţilor judiciare din Statele Unite ale Americii.
Procurorii sunt extrem de zgârciţi cu informaţiile. Au anunţat doar că este vorba despre "suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție. S-au efectuat 26 de percheziții domiciliare în câteva zeci de locații, domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale".
Una dintre firmele vizate de descinderi este din Bucureşti. Reporterii de la Observator au încercat să afle de la companie mai multe informaţii despre anchetă.
- Oameni de afaceri români și militari de la baza Kogălniceanu, în vizorul autorităților. Suspiciuni de...
- Percheziţii DNA la Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu, cu sprijinul SUA. Sunt vizate fapte de corupţie
- Un militar american de 41 de ani a murit în baza NATO de la Mihail Kogălniceanu, din Constanţa
Discuție reporter- reprezentant firmă:
- Ce anume doriţi?
- Înţeleg că aţi fost vizat de nişte percheziţii...
- Deci...eu nu pot să fac nicio afirmaţie, îmi pare foarte rău, în acest moment!
Baza de la Mihail Kogălniceanu este un hub important pentru militarii NATO din întreaga lume
Extinderea unităţii va costa 12 miliarde de lei şi va însemna construirea unui mic oraş pentru soldaţii stabiliţi acolo plus refacerea pistei de aterizare.
Nu este prima dată când baza este în vizorul anchetatorilor. Procurorii de la crimă organizată au fost acolo şi anul trecut, când au destrămat o reţea clandestină. Mai mulţi angajaţi români de la Mihail Kogălniceanu au fost acuzaţi că au furat din bază, timp de patru ani, motorină în valoare de aproape două milioane de dolari.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰