Meniu
Search
x

16 ofiţeri şi un câine poliţist, răniţi după ce au fost prinşi într-o ambuscadă de sute de protestari în Leicester

16 ofițeri și un câine polițist au fost răniți în urma unei confruntări dintre două grupări de protestatarii hinduși și musulmani, din Leicester. Discuțiile au fost declanșate de recentul meci de cricket India vs Pakistan.

De Redactia Observator la 20.09.2022, 10:57

Rob Nixon, șeful poliției din Leicestershire, a numit revoltele dintre protestatarii hinduși și musulmani o „situație foarte provocatoare pentru autorități. Discuțiile au fost declanșate de recentul meci de cricket India vs Pakistan, potrivit The Sun.

Colegii mei nu vin la muncă pentru a fi supuși acestui tip de comportament și nu ar trebui să meargă acasă, ca să-și trateze rănile”, a spus președintele Federația de Poliție din Leicestershire, Adam Commons.

Șeful polițist, Nixon a spus că polițiștii au fost aduși din colțuri diferite ale țării pentru a ajuta la stabilirea și menținera controlului. Agresorii s-au luptat cu sticle, cioburi și bâte. Conflictul de sâmbătă, 17 septembrie, a fost declanșat după ce un protest neautorizat de către autorități, de 200 de persoane, s-a transformat într-un act de violență.

Ofițerii au fost atacați cu sticle, iar mai multe clădiri și mașini au fost devastate

Pe acelaşi subiect

Imaginile au surprins mai mulți bărbați mascați scandând prin oraș. Ofițerii au fost atacați cu sticle în timp ce încercau să țină grupurile rivale separate. Mai multe mașini și clădiri au fost, de asemenea, vandalizate. Estul orașului se confruntă cu astfel de probleme, de când India a concurat de două ori cu arhi-rivalul Pakistanului în Cupa Asiei T20 din Dubai, luna trecută. Mai mulți ofițeri au fost nevoiți să-și anuleze zilele libere pentru a ajuta, deoarece numărul s-a redus și mai mult prin apelarea polițiștilor din Regatul Unit, pentru a ajuta la asigurarea înmormântării Reginei.

Polițiștii au făcut până acum un total de 47 de arestări. Amos Noronha, în vârstă de 20 de ani, din Illingworth Road din Leicester, a fost condamnat la zece luni de închisoare după ce a recunoscut că deținea o armă la curtea de magistraturăă a orașului. Alte 18 persoane au fost arestate duminică seara pentru infracțiuni precum agresiune, deținere de arme și violență. Unii dintre cei arestați au inclus oameni din afara Leicesterului, inclusiv Birmingham.

Ne-am confruntat cu un număr semnificativ de oameni care intenționau să rănească alte persoane”, a continuat Nixon.

Primarul din Leicester, Sir Peter Soulsby a delarat că autoritățile știau că a existat o „încercare” de a aduce oameni din zonele învecinate precum Birmingham pentru a spori haosul. Liderii comunității din grupurile musulmane și hinduse au cerut ca situația să fe rezolvată cu calm.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Mapamond » 16 ofiţeri şi un câine poliţist, răniţi după ce au fost prinşi într-o ambuscadă de sute de protestari în Leicester