Antena Meniu Search
x

American în vârstă de 78 de ani, condamnat la închisoare pe viață pentru spionaj, în China

Un american în vârstă de 78 de ani, rezident permanent în Hong Kong, a fost condamnat în China la închisoare pe viaţă pentru spionaj, a anunţat, luni, un tribunal local. O pedeapsă atât de grea pentru un cetăţean străin din acest motiv este relativ rară în ţara asiatică, notează AFP, potrivit News.ro.

de Redactia Observator

la 15.05.2023, 08:55

American în vârstă de 78 de ani, condamnat la închisoare pe viață pentru spionaj, în China. Pedeapsa aspră, o raritate în ţara asiatică
American în vârstă de 78 de ani, condamnat la închisoare pe viață pentru spionaj, în China. Pedeapsa aspră, o raritate în ţara asiatică - Shutterstock

John Shing-wan Leung, cunoscut şi sub numele Liang Chengyun, “a fost găsit vinovat de spionaj şi a fost condamnat la închisoare pe viaţă, precum şi la privarea de drepturi politice pe viaţă”, a precizat într-un comunicat tribunalul din Suzhou.

Toate bunurile bărbatului au fost confiscate

Bunurile personale ale bărbatului au fost confiscate, fiind în valoare de 500.000 de yuani (66.000 de euro), în cadrul acestui proces în primă instanţă care a avut loc luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Mapamond » American în vârstă de 78 de ani, condamnat la închisoare pe viață pentru spionaj, în China