Antena Meniu Search
x

Video Doi polițiști, împușcați într-o secție de poliție din Paris. Un bărbat care fusese reținut pentru că și-a bătut soția a reușit să fure arma unui agent

Incident şocant seara trecută într-o secţie de poliţie din Paris. 

de Redactia Observator

la 10.05.2024, 10:16

Vezi și

Doi agenţi au ajuns la spital după ce un bărbat a deschis focul în clădire. Unul dintre aceştia se află în stare foarte gravă, scrie presa locală.

Doi agenţi, împușcați într-o secție de poliție din Paris

Suspectul fusese reţinut pentru că şi-a rănit soţia şi, în timpul percheziţiilor, a reuşit să ia arma unui poliţist. În urma incidentului, atacatorul a fost împuşcat şi se află acum în grija medicilor.

"Avem doi agenţi de poliţie care sunt grav răniţi", a declarat Nunez reporterilor, adăugând că suspectul a fost, de asemenea, grav rănit.

Pe acelaşi subiect

Poliţia a ripostat după ce suspectul a deschis prima dată focul

Incidentul are loc în contextul în care Franţa se află în stare de alertă maximă de securitate înaintea Jocurilor Olimpice, care vor începe în iulie.

Potrivit Le Figaro, unul dintre poliţiştii împuşcaţi se afla în stare de urgenţă absolută în momentul incidentului. Operaţia sa a durat "foarte mult timp", a declarat vineri pentru Le Figaro o sursă apropiată de acest caz.

Unul din polițiști, în stare gravă

Cel de-al doilea poliţist a fost rănit la picior, dar nu i-a fost secţionată nicio arteră importantă. Poliţistul a fost şi el supus unei intervenţii chirurgicale, "a ieşit cu succes din sala de operaţie şi a putut să-şi vadă familia când s-a trezit".

Agresorul, el însuşi rănit "grav", a fost de asemenea transportat la spital, a declarat Laurent Nuñez, prefectul poliţiei. Autorul atacului a fost "rănit în piept", dar prognosticul nu îi pune viaţa în pericol, a precizat Parchetul din Paris. Agresorul fusese arestat la ora locală 22.00 pentru "o agresiune foarte violentă asupra unei femei", cu un "cutter", într-un "imobil" din arondismentul 13, a adăugat Laurent Nuñez.

Contactat de AFP, Parchetul din Paris a precizat că au fost deschise trei anchete. "Investigaţiile vor trebui să clarifice circumstanţele incidentului, identitatea persoanei implicate şi eventualele legături pe care aceasta le-ar putea avea cu femeia victimă", a transmis procurorul general.

La rândul lor, sindicatele din poliţie au reacţionat imediat pe reţelele sociale. "Încă o dată, poliţiştii îşi riscă viaţa pentru a-i salva pe alţii. Gândurile noastre sunt alături de ei şi sperăm la un rezultat favorabil", a scris sindicatul Un1té într-o postare publicată pe X.

Starea psihiatrică a bărbatului, dacă se afla sub influenţa alcoolului sau a drogurilor şi dacă era deja cunoscut de poliţie, toate acestea rămân de lămurit. De asemenea, va trebui explicat cum a reuşit individul să pună mâna pe arma de serviciu a unui poliţist, deşi agenţii sunt dotaţi cu "un toc securizat", a declarat pentru LCI Eric Henry, secretarul naţional al sindicatului poliţiei Alliance.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Mapamond » Doi polițiști, împușcați într-o secție de poliție din Paris. Un bărbat care fusese reținut pentru că și-a bătut soția a reușit să fure arma unui agent