Antena Meniu Search
x

Prinţul Paul rămâne în arest până pe 14 mai. Judecătorii din Malta i-au respins cererea de eliberare prin cauţiune

Prinţul Paul al României va mai rămâne în arest, în Malta, cel puţin până pe 14 mai. Aceasta este decizia judecătorilor din Valleta care i-au respins cererea de eliberare prin cauţiune. Este a doua oară când cere să iasă de după gratii. Prinţul Paul a fost capturat pe 28 aprilie, în timp ce se afla la o întâlnire cu membrii unei organizaţii dintr-un resort de lux.

de Redactia Observator

la 10.05.2024, 09:02

Vezi și

Prinţul Paul nu vrea să fie extrădat în România pentru a-şi ispăşi pedeapsa de trei ani şi patru luni de închisoare. Susţine că a primit condamnarea doar din considerente politice. "Mandatul emis de România a fost în urma unei decizii corupte. Curtea de Apel din Franţa a decis, în noiembrie anul trecut, să ignore mandatul european de arestare emis de România într-o manieră greşită, coruptă şi ilegală. Şi Interpol a fost de acord cu Prinţul Paul că mandatul dat de România este invalid şi a decis să fie şters din toate bazele de date", a declarat Jason Azzopardi, avocatul prinţului Paul.

Argumentele n-au ţinut, iar prinţul a fost întemniţat în Valletta. Acum, autorităţile române încearcă să-l aducă în ţară şi să nu repete greşeala făcută în Paris, atunci când francezii au refuzat să-l extrădeze. "Cu privire la Malta, nu am avut niciun fugar. Nu putem să spunem că avem o practică, ba dimpotrivă. cred că este necesar să discutăm cu autorităţile pentru a putea stabili parametrii în care vom putea colobora", a declarat Alina Gorghiu, ministrul Justiției.

Paul al României a fost dat în urmărire internaţională în decembrie 2020, după ce a fugit din țară chiar înainte să primească decizia de condamnare, în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Regale de la Băneasa.

Dosarul "Ferma Băneasa"

Pe acelaşi subiect

Paul al României fuge de patru ani de condamnare. În decembrie 2020, a primit trei ani şi patru luni de închisoare într-unul dintre cele mai mari dosare de retrocedări ilegale de terenuri - Ferma Băneasa. Alături de alte nume grele - Remus Truică, Benjamin Steinmetz Tal Silberstein şi jurnalistul Dan Andronic.

Cu toții sunt acuzați că au pus la punct un mecanism menit să îl ajute pe Paul al României să recupereze Ferma Regală Băneasa și Pădurea Snagov, deși în realitate nu avea drept de moștenire. Statul are de recuperat, patru milioane de euro în acest caz. Înainte de a aflat sentinţa, Prinţul a fugit din țară. Pe poliţişti i-a întâmpinat în poartă prinţesa Lia.

Cine este Paul Lambrino

Paul Lambrino are cetăţenie franceză, britanică şi română. Și-a luat în acte numele de Paul Philippe al României. În 2012, Înalta Curte l-a recunoscut ca descendent al regelui Carol al Doilea. Nu a fost recunsocut niciodată ca membru al casei regale a României. Şi-a cerut însă dreptul la moştenire. De numele lui este legată cea mai mare cerere de revendicare din ultimele decenii. 50 castele şi clădiri istorice şi peste 600 de kilometri pătraţi de pământ.

În 2019, Paul Lambrino a ajuns în vizorul procurorilor pentru că ar fi încercat să obțină ilegal 30.000 de hectare în județul Suceava. Un alt scandal în care este implicat vizează o datorie de 5 milioane de lire către un jurnalist din Marea Britanie. Pe lângă lupta pentru bani, cuplul aristocrat râmâne celebru şi pentru alte escapade. În 2000, Paul al României a vrut să fie preşedintele ţării. Mai apoi, în timpul unui proces a uitat brusc limba română. Prinţesa Lia şi prinţul Paul au împreună un băiat de 14 ani, botezat Al României Carol Ferdinand, al cărui naş este Traian Băsescu şi pe care l-a botezat Preafericitul Daniel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Justitie » Prinţul Paul rămâne în arest până pe 14 mai. Judecătorii din Malta i-au respins cererea de eliberare prin cauţiune