Antena Meniu Search
x

''Este un miracol!''. O fetiță de 5 ani din Italia, izbită în plin de un tractor când a scos capul pe geamul mașinii, s-a trezit din comă

''Pentru noi este un miracol. Este începutul unei a doua vieți!''. Părinții Giuliei au trecut cu bine peste un adevărat coșmar. La patru luni după un accident teribil, copilul de 5 ani s-a întors acasă. Fetița, care locuiește în Atina cu părinții și bunicii ei, o comună din provincia Frosinone, regiunea Lazio, Italia, se afla în mașină cu tatăl ei în Ponte Melfa și se uita pe fereastră, când un tractor venea din direcția opusă și aproape a decapitat-o.

de Redactia Observator

la 17.10.2022, 16:28

Giulia a supraviețuit miraculos
Giulia a supraviețuit miraculos - Corriere Roma

Copilul a intrat imediat în comă. Micuța a dat primele semne de însănătoșire după vreo douăzeci de zile, când a deschis pentru prima dată ochii ascultând melodiile lui Gigi D’Alessio, mama ei fiind mereu o mare fană. Cântăreața îi trimisese și un mesaj video în care îi spunea: ''Hai Giulia, luptă, te aștept la concertul meu. Nu renunța pentru că te iubim cu toții!''.

Giulia aproape fusese decapitată în accidentul teribil

Acum, se întoarce în sfârșit acasă după 4 luni de spitalizare la Policlinica Gemelli și, ulterior, la Bambin Gesù. ''A râs și a glumit cu animatorii care s-au jucat cu ea. Are ceva probleme de coordonare în deplasare și de vorbire, dar este lucidă și își amintește totul, chiar și impactul cu tractorul'', explică bunicul ei. ''Este o minune, este miracolul nostru pe acest pământ și le mulțumim din suflet tuturor celor care ne-au însoțit în această perioadă grea. Cel mai rău a trecut. Încetul cu încetul, Giulia își va relua a doua viață cu conștientizarea că a primit un dar prețios de la Dumnezeu''.

Povestea Giuliei o amintește pe cea a lui Gianluca Sciortino care, în decembrie 1992, s-a trezit din comă când a auzit notele piesei lui Antonello Venditti. Astăzi, Gianluca este un cântăreț și compozitor angajat în asistență socială cu terapie muzicală. Avea 10 ani când a suferit o hemoragie cerebrală. ''Mulți medici nu au crezut că mă voi trezi și au spus că, chiar dacă voi supraviețui, voi rămâne o legumă'', își amintește Gianluca.

Între timp, anchetatorii încearcă să facă lumină asupra celor întâmplate cu Giulia. Procurorul Cassino a anchetat un tânăr de 25 de ani care, conform constatărilor, conducea tractorul: împrejurare pe care băiatul o neagă. Acuzația este cea a vătămării prin neglijență. Băiatul, chestionat la Parchet, a spus: ''Nu am observat nimic. Nu am fost eu''. Anchetatorii au ajuns la el folosind inclusiv înregistrările unor camere de supraveghere amplasate în zonă, notează Corriere Roma.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » ''Este un miracol!''. O fetiță de 5 ani din Italia, izbită în plin de un tractor când a scos capul pe geamul mașinii, s-a trezit din comă