Antena Meniu Search
x

Invazie de şobolani uriaşi: se strecoară prin ţevi şi ajung în case prin vasul de toaletă. "Nimeni nu e în siguranţă", sunt avertizaţi englezii

Şobolanii devin tot mai îndrăzneţi şi "câştigă teren", invadând locuinţele mai multor locuitori din Marea Britanie. Recent, au fost înregistrate mai multe incidente când rozătoarele au pătruns în casele oamenilor prin conductele de canalizare, ieşind la lumină chiar prin vasul de toaletă. Specialiştii avertizează că unii dintre aceşti şobolani au dimensiuni considerabile, "cât o pisică".

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 21.02.2022, 16:34

- Profimedia

Mai mulţi britanici au avut parte de surprize neplăcute în propriile locuinţe, trezindu-se că din vasul de toaletă apar şobolani uriaşi. Experţii avertizează populaţia cu privire la aceste cazuri, precizând că rozătoarele - unele dintre ele de mărimea pisicilor - pot rezista multe zile în conducte, croindu-şi drum până în băile oamenilor. 

Şobolanii iau cu asalt locuinţele. "Nimeni nu e în siguranţă"

"Am primit mai multe telefoane ca niciodată de la proprietari disperaţi. Auziseră zgomote din toaletă, s-au uitat şi au găsit şoboani gigantici", spune Ian Helands, specialist în eliminarea dăunătorilor, potrivit Mirror. "Nimeni nu e în siguranţă. Şobolanii sunt excelenţi înotători, au oasele flexibile şi se pot strecura în spaţii minuscule. Îşi pot ţine respiraţia chiar şi 3 minute şi urcă prin conducte zile întregi. Sunt din ce în ce mai îndrăzneţi. Practic, dacă vor să intre în casele oamenilor, vor reuşi!"

Numărul şobolanilor din UK, mai mare ca niciodată

"Invazia" de şobolani din Marea Britanie a provocat haos. Potrivit celor mai noi estimări, numărul rozătoarelor a ajuns la peste 150 de milioane şi e în continuă creştere. "S-au înmulţit cu 25% în timpul pandemiei", spune Ian Helands, adăugând că lipsa de hrană din coşurile de gunoi de pe stradă a determinat animalele să urce în locuinţe. "Oamenii sunt îngroziţi şi chiar au motive întemeiate".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

IPS Teodosie vrea post nou, de trei zile, într-un moment important pentru el. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » Invazie de şobolani uriaşi: se strecoară prin ţevi şi ajung în case prin vasul de toaletă. "Nimeni nu e în siguranţă", sunt avertizaţi englezii