Antena Meniu Search
x

Galerie foto "M-au trimis acasă cu un supozitor". Medicii i-au spus că are doar hemoroizi, în ciuda durerilor. Tânăra din SUA a aflat ulterior că are cancer

O tânără a povestit experienţa traumatizantă prin care a trecut atunci când a aflat că simptomele pe care medicii nu au vrut să le ia în considerare, spunându-i că este tânără şi sănătoasă, ascundeau o sentinţă la moarte: cancer în stadiu patru.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 26.01.2022, 13:35

Kasey Altman, în vârstă de 25 de ani, susţine că a fost trimisă acasă cu tratamente pentru hemoroizi, după ce a mers la medic şi s-a plâns că are mai multe simptome ciudate.

A cerut părerea a trei specialişti, dar i s-a spus că e sănătoasă

Tânăra din San Diego, California, SUA, a cerut părerea a trei specialişti, dar fiecare dintre aceştia a considerat că nu este nimic în neregulă cu ea. În octombrie 2020, un al patrulea medic a descoperit că avea rabdomiosarcom, o formă rară de cancer a ţesuturilor moi care se poate dezvolta în diferite părți ale corpului. De obicei afectează copiii, 60 de cazuri fiind înregistrate în Marea Britanie şi 500 în SUA în fiecare an. Rata de supravieţuire este de doar 20%.

“Eram perfect sănătoasă, făceam mişcare zilnic; mănânc bine, am practicat sporturi în facultate, îmi iau viaţa foarte în serios şi am grijă de mine. Apoi mi-au apărut nişte semne ciudate pe corp, erau nişte tumori foarte aproape de anus, dar nimeni nu m-a ascultat pentru că eram tânără, sănătoasă şi arătam bine. Primul doctor la care am mers nu mi-a făcut nicio analiză, a refuzat să se uite la ce am. Am intrat în cabinet şi i-am spus: «Cred că este o tumoare pe corpul meu». M-a dat afară în două minute şi m-a trimis acasă cu un supozitor pentru hemoroizi”, a povestit tânăra care lucrează la Google.

Pe acelaşi subiect

În cele din urmă a primit o recomandare pentru un medic ginecolog obstetrician de la mătuşa ei. Acolo s-a confruntat însă cu aceeaşi reţinere în privinţa întrebărilor pe care le punea.

„Al treilea medic la care am fost a fost un ginecolog care s-a uitat la semnele mele și a crezut că este cu adevărat ciudat. Dar ea m-a asigurat de asemenea că sunt sănătoasă şi că nu poate fi nimiv grav. Am început să mă stresez foarte tare pentru că nimeni nu mă asculta şi asta era a treia oară în trei săptămâni. Ea a fost reticentă, dar m-a lăsat să fac o scanare CT. Aşa am primit în cele din urmă diagnosticul. Sunt recunoscătoare că în final am aflat adevărul, dar cred că era mai bine dacă eram luată în serios de la început”.

Tratamentul cu chimioterapie nu a dat rezultate

Kasey a primit vestea sfâșietoare că avea rabdomiosarcom alveolar, o formă rară de cancer. Rabdomiosarcomul poate apărea oriunde în corp, provocând diferite simptome, dar este cel mai frecvent la cap și gât, brațe și picioare, precum și în organele urinare și reproducătoare. Tipul de afecţiune pe care o are Kasey apare de obicei la nivelul braţelor şi picioarelor, la piept, abdomen, organe genitale sau zona anală. Ea a început să-și replanifice viața în jurul chimioterapiei solicitante, care a durat 10 luni, fiind finalizată în septembrie 2021, potrivit The Sun

Sarcomul de țesut moale i-a revenit la doar câteva săptămâni de la terminarea curelor de chimioterapie, inclusiv un ganglion limfatic la piept, urmând acum o nouă cură de chimioterapie. În cazul în care nici de data aceasta nu va funcţiona, tânăra se va înscrie într-un studiu clinic.

„Cred că cea mai greu pastilă de înghițit din punct de vedere emoțional este că atunci când ai 20 de ani, tot ce faci este să planifici ce faci pe la 30, 40 de ani. Dar când ţi se spune că probabil nu mai ai mult timp, trebuie să schimbi ceva. Pentru mine asta a însemnat să încerc să-mi găsesc scopul în această lume pentru că aveam acest sentiment de urgentare pe caren u-l aveam înainte. Există multă medicină inovatoare și am luxul de a avea un părinte avocat, mama mea, care este literalmente cea mai inteligentă persoană din lume. Sunt în punctul în care mă susțin acum și îmi asum un rol activ în tratamentul meu. Urmăm orice opțiune care apare”, a adăugat tânăra.

Kasey a apelat acum la TikTok pentru a-și împărtăși experiența, povestea ei devenind chiar virală, într-un efort de a crește gradul de conștientizare a părtinirii de gen în domeniul medical. „Sincer, nu am știut cu adevărat decât după ce am postat pe TikTok câți oameni au avut o poveste similară cu mine”, a conchis ea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » "M-au trimis acasă cu un supozitor". Medicii i-au spus că are doar hemoroizi, în ciuda durerilor. Tânăra din SUA a aflat ulterior că are cancer