Antena Meniu Search
x

Metoda la care a apelat o mamă pentru a-și învăța cei patru copii cum să gestioneze banii: "Din acea zi, lucrurile s-au schimbat radical"

O mamă a decis să-și învețe copiii despre importanța și valoarea banilor, cerându-le acestora să plătească pentru utilități și cumpărăturile din casă. Femeia le oferă celor mici bani falși, iar din acel "salariu" ei au obligația de a plăti pentru ceea ce consumă în casă. 

de Redactia Observator

la 05.01.2023, 21:31

Ashleigh Jade Le le cere celor 4 copiii cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani să plătească pentru cheltuielile casei, facturi, cumpărături, chiar și pentru abonamentul de la Netflix. Femeia insistă că deși acest lucru poate părea dur la prima vedere, metoda îi ajută pe cei mici să înțeleagă valoarea reală a banilor. Ashleigh spune că dacă cei mici nu plătesc, nu au acces la toate aceste lucruri, relatează Mirror.

Femeia are un cont de TikTok cu peste 6.500 de urmăritori, unde postează clipuri prin care explică metoda ei de a-și educa copiii. „Odată ce au banii, odată ce toți au fost plătiți și au primit salariul, primesc o listă cu ce facturi pot plăti. Dacă nu îl plătesc, nu au acces la el. Dacă nu își plătesc factura de internet, schimb parola Wi-Fi, astfel încât să nu aibă Wi-Fi. E destul de distractiv. Facturile lor sunt scadente la date diferite, în funcție de factura care trebuie plătită mai întâi”, spune femeia. 

Copiii plătesc pentru ceea ce consumă

Femeia spune că fiecare plătește pentru ceea ce folosește. „Unii copii nu se uită la anime, așa că nu plătesc pentru Crunchy Roll. Unii copii nu plătesc factura de telefon pentru că nu au telefon, așa că nu plătesc pentru asta”, a continuat femeia. 

Mama a explicat că să-și facă copiii să „plătească” a fost „cea mai amuzantă experiență”.În ziua în care le-am spus că fac asta, au avut cele mai amuzante păreri despre plata facturilor, iar unii dintre ei au fost atât de șocați. Când le-am spus că trebuie să plătească pentru mâncare, unii dintre ei păreau că vor plânge, chiar dacă le-am explicat că sunt bani falși și nu trebuie să facă nimic. Din acea zi, lucrurile s-au schimbat radical. Sunt mult mai atenți la locul în care își pun lucrurile, le tratează mult mai bine”, spune mama. 

Oamenii au fost dornici să laude ideea mamei, iar mulți dintre ei au ținut să spună că vor să testeze și ei metoda. O persoană a scris: „Acest lucru îi va ajuta cu siguranță în lumea reală, o idee atât de grozavă”. „Nu știu despre copii, fac asta cu soțul meu, o idee grozavă”, a glumit un al doilea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mergeţi cu plăcere la job?

Observator » Mapamond » Metoda la care a apelat o mamă pentru a-și învăța cei patru copii cum să gestioneze banii: "Din acea zi, lucrurile s-au schimbat radical"