Antena Meniu Search
x

Nouă polițiști au murit și alți 13 au fost răniți, după un atac sinucigaș, în Pakistan

Nouă polițiști au fost uciși și cel puțin alți 13 au fost răniți în timpul unui atac sinucigaș în sud-vestul Pakistanului.

de Redactia Observator

la 06.03.2023, 14:52

Nouă polițiști au murit și alți 13 au fost răniți, după un atac sinucigaș, în Pakistan
Nouă polițiști au murit și alți 13 au fost răniți, după un atac sinucigaș, în Pakistan - BBC

Explozia s-a produs în provincia Balochistan, când ofițerii se întorceau în capitala provinciei Quetta, după ce supravegheau un festival. Imaginile tulburătoare de la fața locului arată un camion de poliție zdrobit și răsturnat. Acesta este al doilea atac asupra forțelor de securitate din Balochistan în 24 de ore, potrivit BBC.

Nouă polițiști și-au pierdut viața

Comisarul adjunct al poliției, din districtului Kachhi, Sami Agha, a confirmat că a fost un atac sinucigaș. Atacatorul ar fi intrat cu motocicleta în mașina de poliție, moment în care s-a produs explozia. Atacul de luni, 6 martie, este cel mai recent dintr-o serie de atacuri din Pakistan, care vizează autoritățile. 

Un oficial al poliției a fost ucis și alți opt au fost răniți după ce un vehicul a fost vizat într-un atac cu bombă în Gwadar, un oraș din provincie, duminică. Pe 30 ianuarie, o explozie cu bombă la o moschee a poliției din orașul Peshawar, din nord-vestul orașului, a ucis peste 80 de ofițeri.

Nu este clar cine se află în spatele celui mai recent atac, dar separatiștii din regiunea Balochistan se luptă cu guvernul de zeci de ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » Nouă polițiști au murit și alți 13 au fost răniți, după un atac sinucigaș, în Pakistan