Antena Meniu Search
x

Poliţist fără etică, judecat în Anglia după 6 ani de abateri grave. Scena crimei era locul lui favorit de selfie-uri

Un poliţist din Merseyside, Marea Britanie, e judecat în instanţă după ce, timp de 6 ani, s-a făcut vinovat de numeroase fapte ilicite. Bărbatul a făcut inclusiv selfie-uri la locul unei crime, unde îşi pierduse viaţa un adolescent, şi a trimis imagini descrise drept "rasiste" sau "homofobe" pe aplicaţia de mesagerie WhatsApp.

de Redactia Observator

la 29.12.2021, 15:10

- Profimedia (scop ilustrativ)

Ryan Connolly, poliţist din Merseyside, a sfidat de nenumărate ori normele profesionale şi ale bunului simţ pe parcursul celor şase ani de activitate, a decis o instanţă de judecată, potrivit The Guardian. În timp ce era la datorie, a fotografiat cu telefonul mobil persoane cu deficienţe mentale, fără acordul acestora, dar şi cadavre sau oameni mutilaţi. A făcut un selfie inclusiv la locul unei crime, după moartea unui adolescent. Procurorii au subliniat că faptele ofiţerului de poliţie pătează imaginea instituţiei şi subminează încrederea oamenilor în forţele de ordine. 

Fostul poliţist a făcut zeci de poze nepotrivite, inclusiv la locul unei crime

Connolly, care lucrează ca poliţist din ianuarie 2003, a demisionat în luna noiembrie, înaintea primei înfăţişări în instanţă. Dar şirul abaterilor ar fi început abia în 2014, majoritatea având legătură cu folosirea telefonului mobil în scopuri lipsite de etică. În plus, acesta ar fi avut legături şi cu un criminal cunoscut, fără ştirea superiorilor săi, şi ar fi încercat să cumpere cannabis în interiorul secţiei. 

Cazul său aminteşte de cei doi poliţişti americani care au făcut poze la locul unei crime, acolo unde două surori fuseseră ucise. La începutul anchetei, Ryan Connolly a declarat că nu are cunoştinţă de niciun fel de material ofensiv pe telefonul său personal. Şi-a menţinut poziţia chiar şi după ce procurorii au prezentat probele, însă până acum nu a reuşit să convingă pe nimeni de pretinsa lui nevinovăţie. Acesta nu se va mai putea alătura niciodată Poliţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Mapamond » Poliţist fără etică, judecat în Anglia după 6 ani de abateri grave. Scena crimei era locul lui favorit de selfie-uri